Има много причини, поради които бихме искали косата ни да

...
Има много причини, поради които бихме искали косата ни да
Коментари Харесай

Не използвайте добавки, ако искате косата ви да расте по-бързо

Има доста аргументи, заради които бихме желали коса та ни да порасне по-бързо. Може да сме претърпели гаф във фризьорския салон или просто ни е скимнало, че ни се желае да заприличаме на Рапунцел. Но каквато и да е повода, можем да се обзаложим, че сте тествали всичко от разнообразни артикули и способи до бабини предписания.

Ние дамите имаме способността да си внушаваме, че не изглеждаме добре. Вечно ни липсва размер, дължина, вярна прическа. Е, дами, не всичко е толкоз неприятно, колкото наподобява, само че в случай че въпреки всичко желаете да разберете по какъв начин да стимулирате растежа на коса та си, то прочетете идващите редове!

Колко бързо пораства коса та?

Според проучване, коса та пораства естествено със скорост от 0,35 милиметра дневно, което се равнява на почти сантиметър и половина на месец за общо 15 см на година. Имайте поради, че колкото по-къса е коса та ви, толкоз по-бързо ще ви се коства, че пораства, макар че скоростта не се е трансформирала. По същия метод, дългата към този момент коса може да наподобява като че ли е в застой, когато в действителност пораства по този начин, както би трябвало.

Също по този начин е значимо да знаете, че се раждаме с оптималния брой космени фоликули, които можем да имаме през целия си живот – сред 80 000 до 120 000 – което значи, че не можем да създадем повече космени фоликули (или повече кичури коса ) от това, с което сме родени, даже в случай че етикетът на продукта твърди, че ще ви подари с по-гъста коса.

Ето по какъв начин да накараме коса та си да пораства по-бързо?

Внимавайте с витамините и добавките

Важно е да се означи, че добавките не са чудодейно лекарство за по-бърз напредък на коса та. Също по този начин, те не би трябвало да се одобряват, без да се консултирате с Вашия доктор. Защо? Защото макар че тези витамини наподобяват почтени, те не се контролират, което значи, че могат да съдържат всяка съставна част, която хрумне на производителя, а в същото време да претендират за какъвто резултат решат.

Ако се храните с уравновесени храни, тялото ви ще получи нужните съставки за подсилване на коса та, от които се нуждае, като биотин, фолиева киселина, витамини D, A, C и Д. Така че удвояването на дозата посредством прибавяне на витамини за коса няма да има значение.

Въпреки това, в случай че смятате, че може да имате недостиг на витамин, можете да изпробвате добавки за напредък на коса та. Попитайте вашия доктор, с цел да да сте сигурни, че избирате вярното количество и тип витамини, с цел да помогнете на коса та да пораства по-бързо.

 2369938

Масажирайте скапла с масла

Не съществува вълшебно масло, което да накара коса та ви да порасне за една седмица, само че масажирането на скалпа ще ви помогне да увеличите кръвообращението в космените фоликули, което може да сътвори здрава основа за растежа на коса та – изключително когато се съчетае с верните масла:

- кокосово масло (действа като антимикробно и противогъбично и също по този начин оказва помощ за попречване на увреждането на коса та от свободните радикали)

- масло от жожоба (има противогъбични свойства и е богато на витамин Е и укрепващи омега 6 и 9 мастни киселини)

- рициново масло (има овлажняваща рицинолеинова киселина и омега 6 мастни киселини)

- масло от розмарин (доказано е в изследвания, че е толкоз дейно, колкото и 2,5 % миноксидил за напредък на коса та)

Терапии с кофеин

Според специалисти, локалният кофеин освен оказва помощ за стимулиране на притока на кръв към скалпа ви (което е от значително значение за растежа на коса та), само че също по този начин оказва помощ да се противодейства на DHT - хормонът, виновен за косопада. Въпреки че не е обезпечено, че коса та ви ще стартира пораства по-бързо, това е една от тези домашни съставки, които няма да навреди да опитате.

Все отново ще би трябвало да деянията самообладание: в случай че кофеинът в действителност помогне за понижаване на загубата на коса или има позитивен резултат върху плътността и здравето на коса та ви, ще са нужни два или три месеца, с цел да видите резултатите.

Навици

Сред главните фактори за дълга и здрава коса са обаче някои напълно обикновени неща, които можем да превърнем в постоянни привички. Блансираното хранене, богато на разнородни субстанции, витамини и минерали ще помогне на коса та ви да пораства по-бързо.

Също по този начин от главно значени е да освежавате коса та си през избран интервал. Лекото подкастряне на изтощените краища ще се отрази удобно на растежа. Подстригвайте се съгласно вашите потребности. Специалистите поучават а о вършиме на към 2-3 месеца, с цел да се радвате на свежа и дълга коса !
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР