Има много причини нашият iPhone или Android смартфон да не

...
Има много причини нашият iPhone или Android смартфон да не
Коментари Харесай

Смартфонът не може да се зарежда или зареждането прекъсва? Опитайте този лесен трик!

Има доста аргументи нашият iPhone или Android смарт телефон да не се зарежда повече или зареждането да прекъсва. От ръждясали портове за зареждане до скъсани кабели. Често срещан проблем обаче е, че портът за зареждане просто е запушен с нечистотия и кабелът не може да влезе вярно. Ето едно доста просто и елементарно решение на този проблем.
Защо портът ми за зареждане се запушва?
Портът за зареждане на телефона нормално не е затрупан. Това значи, че там може да влизат всевъзможен, нечистотия и боклучета. Особено при носене в джоб или оставяне на телефона в по-мръсна среда.

Ден след ден това няма да е проблем, само че тези дребни късчета прахуляк и пух ще натрупват през месеците или годините. Бариерата става все по-плътна и в един миг имаме компликации при вкарване на кабела за зареждане. Той не стои в врата, контактът е неустойчив, от време на време неосъществим.
Как да почиститим врата за зареждане на телефона си?
Отпушването на врата на телефона е елементарна задача. Ще ни е нужна коктейлна съчка, съчка за зъби или различен тъничък предмет. Нещо, което можете да пъхнете в врата, с цел да изстържете мръсотията. Дървото или пластмасата са желани материали. Тъй като има по-малка възможност да се надерат нещо вътре и да причинят щета. Правил съм това благодарение на инструмента за изваждане на SIM картата. Работи, само че не е най-безопасният вид за устройството.

Вкарваме инструмента деликатно до край и започваме да го движим леко и да изстъргваме мръсотията. При iPhone можем да вършим придвижване напред-назад, само че при би трябвало да се въртим към конектора, който е в средата на врата.

Мръсотията ще стартира да се отпуска и с клечицата ще стартираме да я вадим на открито. Трябва да минем на всички места, внимавайки да не повредим металните конектори вътре.

С задоволително непримиримост ще извадим всичко. Просто понякога пробваме още веднъж да включим кабела. Усеща се отчетливо, че влиза по-лесно, по-плътно и стои по-стабилно вътре. Ако въпреки всичко след няколко опита няма напредък, то казусът е някъде другаде.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР