Има много предимства на домашно изпечения хляб, някои от които

...
Има много предимства на домашно изпечения хляб, някои от които
Коментари Харесай

Какви са предимствата на приготвянето на хляб у дома

Има доста преимущества на домашно изпечения самун, някои от които са:

Качествени съставки: Когато си приготвяте самун у дома, вие контролирате качеството на съставките, които употребявате. Можете да изберете висококачествени брашна, която не е обработвана с химикали, с цел да получите по-вкусен и по-здравословен самун.

Без консерванти и добавки: Комерсиално приготвените хлябове съдържат доста консерванти и добавки, които не са здравословни за нашето тяло. Когато приготвяте самун вкъщи, можете да избегнете тези добавки.

Вкус и мирис: Домашно приготвеният самун има по-добър усет и мирис, защото съдържа единствено чисти и свежи съставки.

Икономичност: Приготвянето на самун у дома може да бъде по-икономично от пазаруването на комерсиално създаден самун. Също по този начин можете да употребявате съставки, които към този момент имате в кухнята си.

Персонализиране: Когато приготвяте самун вкъщи, можете да персонализирате рецептата съгласно усета и желанията си. Можете да добавите разнообразни типове брашна, ядки, семена и подправки, с цел да придадете на хляба специфичен усет и мирис.

Удоволствие и чувство за достижение: Приготвянето на домакински самун може да бъде занимателно и удовлетворяващо. Това може да ви донесе чувство за достижение, защото сте основали нещо неповторимо и вкусно.

Рецепта за " бърз самун " със единствено 5 съставки:

Съставки:
500 грама брашно за самун 2 чаши (480 мл) топла вода 2 чаши (480 мл) прясно мляко 1 супена лъжица сол сода за самун
Начин на подготвяне:
В авансово загрятата на 220 градуса фурна поставете огромна тава за печене. В огромна купа смесете дружно брашното и солта. Добавете топлата вода и прясното мляко към сухите съставки и разбъркайте добре, до момента в който получите хомогенно тесто. Изсипете тестото в загряната тава за печене и изпълнете до към 2/3 от височината на тавата. Печете в авансово загрятата на 220 градуса фурна за към 30-40 минути, до момента в който хлябът придобие златиста коричка и тон, като почуквате с пръстите си по горната му част.
След като извадите хляба от фурната, оставете го да изстине за малко преди да го сервирате. Този самун е доста елементарен за подготвяне и има мека и вкусна текстура.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР