Има много ползи от възприемането на здравословни навици в ежедневието

...
Има много ползи от възприемането на здравословни навици в ежедневието
Коментари Харесай

Как спортуването помага да имаме по-добро зрение

Има доста изгоди от възприемането на здравословни привички в всекидневието ни. Всеки ден чуваме какъв брой е значимо да спортуваме, даже и да са обикновени придвижвания за няколко минути дневно. Според ново изследване, тренировките се оказват основен съставен елемент, когато става въпрос за попречване на загубата на зрение.
 Спортът, зрението и типовете тренировки, които вредят на очите ни
Спортовете, рискови за зрението ни

За какво да внимаваме

Изследване на учебното заведение по медицина на Университета във Вирджиния открива, че упражненията в действителност понижават нездравословния напредък на кръвоносните съдове в очите на лабораторни мишки с до 45%. Защо това е значимо? Тези кръвоносни съдове в огромна степен способстват за макулната недъгавост (свързана с напредването на възрастта очна болест), за която се счита, че предизвиква загуба на зрение.

Според проучването упражненията забавят или предотвратяват развиването на макулна недъгавост, както и други постоянно срещани аргументи за загуба на зрение, като глаукома.
 Снимка 330165

" Отдавна се дискутира тематиката дали поддържането на здравословен метод на живот може да забави или да предотврати развиването на макулна недъгавост. Това проучване предлага твърди доказателства от лабораторията за първи път ", споделя един от откривателите Брадли Гелфанд. Той прецизира, че никога не става въпрос за интензивни тренировки, а по-скоро за постоянни извършения с ниско влияние.

Към момента не е изцяло ясно за какво упражненията могат да оказват помощ за възстановяване на зрението, само че учените считат, че увеличеният приток на кръв към очите при спортуване може да бъде един от многото фактори, които оказват помощ да се предотврати разрастването на кръвоносните съдове.

Изследователите възнамеряват да задълбочат изследванията си върху това свое изобретение с вярата, че ще могат да разработят хапче или способ, който ще ни даде изгодите от упражненията, без да се постанова да спортуваме, пишат от MSN.
 Снимка 318369

Причината е, че от макулна недъгавост нормално страдат хората в преклонна възраст, само че доста от тях не са в положение да одобряват напълно нов режим на извършения, който да докара до тези позитивни изгоди за зрението им.
 Зрението, умората и йогата за очите, с която ще понижим и напрежението
Йогата за очи, от която всички се нуждаем

За да виждаме и да се усещаме по-добре
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР