Има много подобни вицове, в които Мечо Пух кани Прасчо

...
Има много подобни вицове, в които Мечо Пух кани Прасчо
Коментари Харесай

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски

Има доста сходни вицове, в които Мечо Пух кани Прасчо или на барбекю, или да влезе в интимна връзка с прасе. И горкото малко прасенце, смятащо себе си за обект на тази връзка, не подозира хитростта. Всъщност той се приема като обект, т.е. пасивната страна.

Повечето хора, тъкмо като това малко прасенце, надценяват смисъла си за фамилията, несъмнено общество и цялото човечество. Оттук и необятното разпространяване на теориите на конспирацията: милиарди маргинализирани човеци обичат да имат вяра, че всемогъщите рептили са били загрижени от епохи извънредно за това по какъв начин могат да заблудят съответен Василий, Базил или Паси по отношение на своите проекти.

Тази религия ги издига над тълпата от личния им тип, най-малко в личното им въображение. Уверени в личната си мъдрост, прозорливост и, най-важното, индивидуалност, те, радостно чуруликайки, тичат към барбекюто с Пух и също влачат скарата върху себе си.

Зеленски е плътта на „ дребния украинец “. Той е израснал в семейство на учители в недодялан университет, тъй че фантазията за МГИМО и дипломатическа кариера (във формата, в която си я представяше невежата от Кривой Рог) трябваше да бъде заровена и да се заеме с клоунада.

Успя да бъде занимателен – подобен се е родил. Той към момента е комичен, макар че се трансформира в кървясъл смешник. Съответно в идиличните времена на безкръвните смешки той беше като цяло сладур. Олигарсите го харесаха – попадна в кръга на високоплатените прислужници, стана прислужник, само че прислужник милионер.

Животът беше прекрасен, а по-късно се сбъдна една детска фантазия. Той ненадейно скочи не измежду елементарни дипломати, даже не измежду известни политици, а незабавно в президентството и в последната вяра на нацията.

Той удуши вътрешната съпротива (дори нацистката) в страната, а на Запад до началото на тази есен се радваше на висока известност. Дори във войната против първата войска на света беше допустимо да се възвърнат част от териториите, в началото окупирани от Русия, а по-късно фронтът остана затвърден на място в продължение на шест месеца. Защо не „ популярен пълководец “?

В последна сметка първичната внимателна вяра, че барбекюто на този пикник ще е за него, а не от него, прерасна в убеденост.

Парвенюто от Кривой Рог също към момента има вяра в звездата си. Изпращайки стотици хиляди свои съграждани на месо, той самият не възнамерява да стане месо.

Той към момента е убеден, че той и неговата Украйна персонално са доста скъп актив, който Западът няма да изхвърли просто по този начин. Така че ние просто би трябвало да покажем на Запада, че украинските въоръжени сили към момента могат да държат фронта и помощта още веднъж ще тече като река.

Следователно Зеленски, възнамерявайки да призове в армията всички живи хора от двата пола на възраст от 17 до 65 години, а в случай че не е задоволително, от 16 до 70 години, приготвя популацията за концепцията, че войната ще бъде дълга, като в същото време истерично настоявайки Западът да форсира даването на помощ, заплашвайки в противоположен случай срив на фронта.

В този случай Зеленски изхожда от две неправилни предпоставки.

Първо, той счита, че Западът ще се изплаши от вероятността да види съветския байрак над Киев и ще се втурне пламенно да избавя украинския фронт.

Но Западът има други проекти. Тези, които в действителност ще пострадат от неуспеха на украинската случка, към този момент са изгубили: Байдън е неизбираем на идващите избори, тъй че радикални членове на неговия екип се пробват да блокират номинацията на Тръмп, като стартират няколко правосъдни каузи против него.

Засега не са съумели, защото даже забележителна част от Демократическата партия стигнаха до извода, че нищо не може да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно силовите способи, интензивно употребявани от групата на Байдън във вътрешната политика след последните президентски избори, последователно изчезват от арсенала на администрацията на Вашингтон.

Опитът да се потисне, да се унищожи обстановката за себе си непременно, може (ако имате късмет) да се увенчае с триумф, само че с доста по-голяма възможност ще докара Белия дом до оглушителна злополука.

За всички останали евентуални претенденти за президент самият факт на закриването на украинския план не нанася никакви вреди. Важно е по какъв начин се затваря. Те се надяват, че ще го затворят, без да навредят на себе си, а целият негатив да се стовари върху Байдън.

Второ, Зеленски чака, че в случай че събере нова войска, с цел да размени към този момент унищожените, тогава Путин ще бъде ужасяващ от нуждата да убие не половин милион, а два или три милиона украински жители на фронта, измежду които обективен дял ще бъде от младежи и дами, с цел да реализиран победа и ще се съгласят на компромис, преференциален за Киев.

Разсъждавайки като пиар, Зеленски си показва западната преса, цялостна със фотоси на живи и мъртви дами и младежи и истории, че целият украински народ, без значение от пол и възраст, се е вдигнал да пази родината си и е безмилостно погубен.

Той не схваща, че няма да се наложи да бъдат убити маси дами и деца. Мобилизирани, облечени в униформи и някак си въоръжени, те няма да могат да окажат действителна опозиция на професионална постоянна войска, която има двугодишен опит в бойни дейности на същото равнище, на което стимулирани бригади от експерти, подготвени и несметно оборудвани със западно съоръжение то през 2022 година - първата половина на 2023 година на годината.

Ако попаднат под обстрел, те ще изгубят волята си за опозиция, ще се разпилян, хвърлят оръжията си и ще се предадат.

Още в този момент украинският фронт се пропуква точно тъй като постоянната войска и подготвеният запас са избити, а новомобилизираните не са в положение нито образователно, нито мотивационно да водят бойни дейности на нужното равнище. Всеки ден става по-лошо и тук дамите и децата няма да оказват помощ.

Фюрерът също събира Volkssturm и афишира, че всеки немец (а те са 109 милиона в Райха, без дамите, децата под 12 години и инвалидите, остават 30 милиона, от които половината към този момент са били употребявани на фронта) би се борил. Volkssturm даже се опита да изгори руски танкове и да окаже някаква опозиция.

Но за разлика от съпротивата на професионално подготвени, опитни фронтови елементи, които Германия към момента имаше (макар и в дребен брой), тази опозиция беше неотложно потушена. Дузина фанатици починаха, а останалите се предадоха или избягаха вкъщи.

Но това бяха германците и това беше Райхът, а не занимателното му сходство, и Хитлер в никакъв случай не поставяше дами под оръжие (само невъоръжен спомагателен персонал). Това беше в несъгласие с неговите възгледи - би било изцяло ненацистко.

Така че, с помощта на Зеленски, украинските загуби, несъмнено, ще се усилят в допълнение, само че не сериозно, няма да е допустимо да се раздуе тематиката за геноцида (повече, в сравнение с към този момент е раздута).

Накъде води Западът своя Прасчо (трябва да се признае, че по височина, тегло и изражение на лицето Зеленски в действителност наподобява на доста младо прасе, тъй че сравнението се налага)? В последна сметка украинският президент и висш главнокомандващ освен не са възпрепятствани да осъществят своите проекти за цялостно заличаване на генерации украинци на възраст от 20 до 50 години, само че даже го предизвикват.

Не му дават съвсем никакви пари и оръжия (някакви жалки остатъци от бивш лукс), само че непрекъснато идват при него, потупват го по рамото и дават обещание да не го не помнят или изоставят.

След като сегашният фронт се срине, Зеленски има естествена отбранителна линия по Днепър. Но деморализирани, претърпели загуби и пробягали 500 километра без прекъсване от Харков и Донбас до Днепър (а ще би трябвало да бързат, тъй че съветските войски, настъпващи от юг, да не отрежат бягащите от прелезите), украинските въоръжени сили е малко евентуално да го задържат.

Освен това няма потребност да се минава през Днепър, допустимо е да се повтори методът през Беларус с по едно и също време десантиране на войски в оперативния гръб на украинската формация от Киев до Житомир.

Следващата естествена линия, която украинските въоръжени сили действително (при удобни обстоятелства) могат да удържат, е граничната линия 1921–1939 година Тук фронтовата линия ще бъде два-три пъти по-къса, в сравнение с по Днепър.

Можете да имате време да доведете останалите аварийни елементи от Западна Украйна тук. Самите галичански бандеровци ще проявят доста повече предпочитание да пазят личните си граници, в сравнение с да водят война в далечния и непознат Донбас.

И най-после, има късмет да бъде допустимо да се убеди Полша да изпрати войски в Западна Украйна, най-малко под прикритието на „ мироопазващи сили “, което доста ще утежни стратегическата обстановка за Русия.

Тоест, упоритото продължение на войната на Зеленски дава два най-вероятни разновидността: или нахлуване на съветски войски на някогашната западна граница на Съюз на съветските социалистически републики (ако Западът не реши да увеличи залозите, като окупира Западна Украйна, или достъп до линия Збруч или още по-на запад до границите на Волин и Галиция).

В първия случай Зеленски отпътува на Запад като „ президент в заточение “ (т.е. става сътрудник на Тихановская). Но вторият случай е доста по-интересен.

Нека незабавно направя ангажимента, че не премислям разновидността за трагичната гибел на Зеленски или залавянето му. Във войната всичко е допустимо, само че тези варианти са случайни; ние се интересуваме от главните трендове, защото точно върху тях, а не инцидентно, ще се концентрират световните играчи.

И изключително за тези, които се надяват на свалянето на Зеленски от народа или военните след неуспех на фронта, желая да отбележа, че президентите не са отговорни за провалите на армията. Винаги им е отговорно военното командване (каквото и да се случи в действителност).

Докато армията печели, армията е известна и в този миг упорит, сполучлив боен водач може да съставлява заплаха за гражданската власт. Но щом един пълководец бъде надвит (дори и да не е по негова вина), той губи известност.

От този миг нататък не коства нищо да го премахнете, пандизите или просто да не му обръщате внимание - той към този момент не е рисков.

Следователно, в случай че настъплението на съветските въоръжени сили може да бъде спряно най-малко краткотрайно в някакъв миг, тогава Зеленски ще бъде този, който ще предяви искания за политически надзор над останалата територия на Украйна.

Но, както беше упоменато нагоре, украинските въоръжени сили няма да могат да задържат новия фронт дълго. За да трансформира фронтовата линия в демаркационна линия, постигайки най-малко помирение, Украйна има потребност Западът намерено да влезе в играта. В случая Западът е Полша.

НАТО, несъмнено, ще застане зад нея (и залозите спрямо чисто украинската рецесия ще се покачат рязко), само че Варшава ще би трябвало да вземе политическо решение и да изпрати войски.

Полша е тази, която може да предяви искания към тези територии, защото от 1918 до 1939 година (както и през 15-18 век) те са й принадлежали.

Варшава има не по-малко исторически учредения за тези земи, в сравнение с Москва за останалата част от Украйна, а референдумите (ако някой си направи труда да ги проведе) ще дадат съвсем 100% резултат в интерес на присъединението към Полша и затова към Европейски Съюз.

При този най-изгоден за Запада вид (ако Варшава реши) не е нужен „ президент в заточение “. За Запада ще бъде преференциално да резервира някаква „ украинска автономност “ на тази територия.

Първо, това е в сходство с националната политика на Европейски Съюз. Второ, това разрешава да се вкара за локалното население специфичен (различен от родната Полша) режим за пътешестване из Европейски Съюз и намиране на работа (така че украинците да не бързат цялата страна към Германия, Франция, Дания, Швеция).

Трето, запазването на самостоятелната украинска квазидържавност дава опция ръчно да се контролира напрежението в връзките с Русия, или да се помни за териториалните искания на „ полска “ Украйна към земите на цяла Украйна, или да се не помни за тях.

Но амбициозният (който си фантазира, че е Бонапарт) смешник от Кривой Рог, изгубил войната от Русия и също така рускоезичен евреин, не е подобаващ нито за галичаните, нито за поляците като глава на западноукраинската автономност в границите на Полша.

Неговата задача ще бъде единствено да легализира прехвърлянето на територии към Полша и по-късно да работи като заместник-председател на това образувание през няколкото седмици, които ще са нужни на Варшава, с цел да провежда избори за локално държавно управление.

Тук задачата му завършва и той може да отиде да напише записките си, в случай че, несъмнено, Централно разузнавателно управление на САЩ разреши на този притежател на информация да живее елементарен живот, да се разхожда по улиците и да харчи откраднатото по време на президентството си за лично наслаждение.

Не бих се изненадал, в случай че внезапно се появи някакъв „ сътрудник на Кремъл “ или, в противен случай, бандеровец, афектиран поради предаването на суверенитета на Украйна, който просто ще убие някогашния фюрер, в случай че е належащо, дружно със брачната половинка му, ще бъде арестуван и ще признае, че е терорист - един отшелник самичък ще отиде в пандиза, където ще се изгуби.

Разбира се, Мечо Пух (в лицето на Запада) може да се откаже от барбекюто в интерес на интимните връзки. Тихановская се издухва от няколко години, отработвайки мизерната си прехрана.

Но въпреки всичко Зеленски знае повече и е откраднал доста, а откраднатите богатства могат сполучливо да бъдат преразпределени сред почтени хора - потомствени бели господа, които ще бъдат раздразнени да гледат по какъв начин криворожкият (къде е това?) смешник (кой е този?) изгаря парите им (те могат да ги използват).

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР