Има много неща, които трябва да станат ясни – кои

...
Има много неща, които трябва да станат ясни – кои
Коментари Харесай

Тома Биков: Министър Асен Василев няма подкрепа в НС, би трябвало да подаде оставка

Има доста неща, които би трябвало да станат ясни – кои са антикризисните ограничения на държавното управление, до каква степен са антикризисни те, към момента няма финален вид, те занапред ще се разискват. Министър Асен Василев няма поддръжка в Народно събрание, видяхме, че бе неодобрена промяната във висшето обучение на министър Денков. През последните 30 година министърът на финансите постоянно е имал болшинство в пленарна зала. Министър Василев няма такова болшинство в Народното събрание. Това значи, че той би следвало да подаде оставка. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Ако не бъдат подкрепени ограниченията на министъра на финансите какво ще се случи? Най-вероятно ще се одобри някаква актуализация на бюджета от обединението. За мен това ще бъде огромният тест за това държавно управление “, добави Биков.

Тома Биков дефинира ръководещите като едни доста първокласни хора, които са гледани в саксия и са привикнали да им се оказва помощ. „ В същото време виждаме едни доста перверзни хора, употребяващи думи като „ бойкот “, през главите им минават мисли, които са притеснителни за развиването на българската народна власт, оферират да се пишат доноси до Национална агенция за приходите и така нататък “, не спести рецензиите си зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

„ Един проект не може да работи самичък, работи министърът, спешният щаб и така нататък Кризисният щаб е изначално сгрешен. Планът би трябвало да е уплътнен с някакви дейности. Трябва да вземат участие и други министри, тъй като единствено един не може да се оправи. Тези бежанци би трябвало да се интегрират, това би било потребно за обществото и стопанската система. Вместо да помислят дали не са сбъркали някъде, те споделят, че са се справили съвършено “, разкритикува Биков политиката на държавното управление във връзка с украинските бежанци.

Депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява и връзките ни с районен съд Македония: „ Стратегията на президента е сбъркана. Този въпрос е отговорност на държавното управление. Имаме извърнат ред на нещата. Първо господин Петков търси консенсус по тематика, която към този момент е решена. Какво желае той от КСНС, от Народното събрание? Как да намерим консенсус, когато никой не може да разбере какво той желае? Аз не виждам учредения за КСНС. Ако господин Петков осъзнава какъв брой бездънен е този проблем с РСМ, би трябвало да работи с памук. Той освен не оказва помощ на връзките ни, а даже пречи. Нашите връзки са в по-лошо положение, в сравнение с бяха преди 5-6 месеца “, регистрира Тома Биков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР