Има много начини, по които можем да се борим с

...
Има много начини, по които можем да се борим с
Коментари Харесай

Охлаждаща боя: новият трик за справяне с нарастващите жеги в градовете

Има доста способи, по които можем да се борим с възходящите температури на планетата. Американският град Лос Анджелис е стигнал до една дребна смяна: да боядиса улиците сиви. Както бихте предположили, това не е елементарна сива багра.

Това е особено покритие, наречено CoolSeal, което в началото е създадено, с цел да скрие топлината от пистите на военни самолети, с цел да ги направи по-малко забележими за шпионски спътници.

Тук хитрата концепция е, че покритието отразява по-добре слънчевите лъчи. Боята към този момент е тествана като покритие на паркинг в една от най-горещите елементи на Ел Ей и е потвърдила капацитета си за понижаване на температурите на равнището на земята.

„ Установихме, че приблизително площта, покрита с CoolSeal, e с 10 градуса по Фаренхайт (5 по Целзий) по-хладна от черния асфалт на същия паркинг, споделя представителят на градската администрация Грег Спотс пред Washington Post.

Умната багра цели да се оправи с казуса, прочут като „ резултат на градския топлинен остров “, при който секторите градска среда (с бетон, асфалт, тъмни покриви и липса на задоволително растителност) спомагат за увеличение на температурите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР