Има много начини да се докоснем до българската книжовност, като

...
Има много начини да се докоснем до българската книжовност, като
Коментари Харесай

24 май от сутрин до вечер - как да отбележим празника

Има доста способи да се докоснем до българската словесност, като един от по-специалните от тях следва на 24 май. Цял ден на площад " Славейков ", мястото в столицата, което е може би най-често свързвано с литературата и книгите, ще можем да участваме в разнообразни интензивности, обединени от празничната тематика за писменото слово.
 A to JazZ фестивал за дванадесети път - какво е новото в изданието за 2023 година
Какви изненади ни готви A to JazZ тази година

Юли отново ще е музикален

За трета поредна година на празника на светите братя Кирил и Методий, българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, ще се организира фестивалът " Да поЧетем ". Програмата му е богата и разнообразна, като в нея са планувани интензивности за дребни и огромни.

Граждани и посетители на София ще могат да се разходят из близките литературни забележителности, да чуят разкази за български класици, както и разнородни модерни прочити на българско творчество. Родни създатели ще бъдат на площад " Славейков ", с цел да се срещнат с феновете си, планувани са четения, книжовен базар, аудио фрагменти от Иван Вазов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Христо Смирненски, детска литературна работилница, импро спектакъл и хип-хоп концерт по текстове от български стихотворения.
 Снимка 617552

Програмата на сцената на " Да поЧетем " стартира в 11 ч. стартира с интензивности за най-малките - четене и литературна работилница. Заедно с писателката Катя Антонова, героите на " Феята от захарницата " и актрисата Силвия Петкова малчуганите ще четат, слушат и основават истории посредством въображението си.

След това създателят от " Бохемска София " Виктор Топалов ще води искащите да научат повече за българските класици, творили към площада, на обиколка из " Кварталът на писателите ", а следобяд ще се организира първият куиз навън на тематика българска литература.
 Снимка 617554

Привечер събитието ще продължи със смехотерапия от Цветелина Цветкова, а актьорите от импро спектакъл " Както ви харесва " ще включат публиката в импровизационното предизвикателство " Ти четеш, ние играем ". Програмата на фестивала ще приключи с осъществяване на Жлъч, който ще рапира българска лирика.

С това обаче не се изчерпва всичко, което уредниците на " Да поЧетем " са подготвили. Специално за мотива ще забележим площад " Славейков " видоизменен с нова фестивална визия, въодушевена от кирилицата. На място ще има комфортни места за четене, бар зона, мини базар за книги и литературни сувенири.
 LUNAR 2023, Марин Петков, MP-STUDIO и второто издание на фестивала на светлините
Супер нинджите на 3D мапинга и светлините още веднъж завладяват София

Какво да чакаме от LUNAR тази година

Фестивалът " Да поЧетем " е на 24 май от 11 ч. Входът е свободен, а цялата информация за събитието е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР