Има много начини да живеем щастлив живот и не всички

...
Има много начини да живеем щастлив живот и не всички
Коментари Харесай

Неомъжена без деца – това е ключът към щастието, според експерти

Има доста способи да живеем благополучен живот и не всички пътища водят до брак и деца.

Науката поддържа това изказване. Всъщност съгласно водещи специалисти неомъжените дами без деца освен са щастливи, а са по-щастливи от останалите.

Пол Долан, професор по поведенчески науки в Лондонското учебно заведение по стопанска система и създател на бестселъра Happiness By Design приказва по тематиката на Hay Festival в Уелс предходната седмица. Той твърди, че обичайните стандарти за триумф в действителност не се отнасят до щастието, изключително когато става дума за брак и деца.

„ Женените хора са по-щастливи от останалите подгрупи на популацията, само че единствено когато половинката им е в стаята, когато ги попитат какъв брой са щастливи. Когато сътрудникът им не участва - безусловно нещастни, " споделя Долан.

Но до момента в който изследванията евентуално се отнасят както за мъжете, по този начин и за дамите, Долан споделя, че отрицателните последствия от брака са усложнени при дамите. При мъжете бракът постоянно води до по-малко опасности, печелене на повече пари на работа и по-продължителен живот. Но дамите, изключително тези на междинна възраст, са изложени на по-висок риск от развиване на физически положения и психологични болести, в сравнение с необвързаните. Те също са склонни да умират по-рано, споделя Долан.

Той прибавя, че обществената стигма към това да си самостоятелен на междинна възраст може да накара някои дами понякога да се усещат притиснати или нещастни, само че от живота без брак и деца има доста изгоди.

„ Виждате неомъжена жена на 40, която няма деца и казвате: „ Колко тъпо! Може би някой ден ще срещнеш подобаващия мъж и това ще се промени. " Не, може би ще срещне несъответствуващия мъж и това ще се промени, " споделя Долан. „ Може би ще срещне мъж, който я прави по-малко щастлива и здрава и ще почине по-рано. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР