Има много модели за избягване на данъци в рамките на

...
Има много модели за избягване на данъци в рамките на
Коментари Харесай

Емил Радев: ​Има много модели за избягване на данъци в рамките на ЕС

Има доста модели за отбягване на налози в границите на Европейски Съюз, сподели евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

Радев е член на новата специфичната комисия в Европейския парламент по отношение на финансовите закононарушения и отклоненията на данъчното облагане и избягването на налози.

Емил Радев, евродепутат от ЕНП: Често тези модели са свързани с територии на страни от Европейски Съюз, които са отвъдморски, или територии на Англия отвън континента и се употребяват с разнообразни данъчни привилегии. Под наблюдаване ще бъдат, тъй като съществуват доста практики за отбягване на данъчно облагане, свързани с страни, включени в " черния лист " на Европейски Съюз, които не му сътрудничат както в битката с прането на пари, по този начин и отбягване на данъчни измами. Комисията ще се занимае с тези описи и по какъв начин в тях се включват и изключват страни. Оказва се, че към момента няма ясни критерии за това.
Правилното е, изясни Радев, в случай че изпълняваш активността си в Евросъюза, а регистрацията ти е в офшорна зона, в трета страна, не би било нарушаване, в случай че спазваш данъчния режим в Европейски Съюз.

" С други думи там, където се прави действително активността, там откъдето се образуват облагите. "

Емил Радев добави, че новосформираната европарламентарна комисия ще следи и случаите на двустранни съглашения за отбягване на налози, противоречащи на общата европейска данъчна политика.

Той засяга политиките на дадени страни, които дават непрекъснато престояване или поданство против избрани данъчни преференции на лицата, които влагат в тях.

Вижте още по тематиката във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР