Има много интригуващи кътчета по света, които по-голямата част от

...
Има много интригуващи кътчета по света, които по-голямата част от
Коментари Харесай

5 интригуващи места, които нямате право да посещавате

Има доста завладяващи кътчета по света, които по-голямата част от нас в никакъв случай няма да имат опция да посетят. И въпреки всичко всяко от тях има своя лична причина да бъде толкоз недостъпно. Такива места неизбежно притеглят мощен интерес от страна на туристите и търсещите завършения, само че все пак те остават съвсем невъзможни за постигане.
Решихме да повдигнем булото върху тайните на тези места и да разгледаме какво се крие там.

Mount Weather Emergency Operations Center, Вирджиния

Достъпът е стеснен до високопоставени чиновници

© usahitman

Това е скрито леговище за държавното управление на Съединени американски щати. Оперативният център на FEMA е прикрит под планината и е в положение да ръководи страната при положение на злополука и произлизаща от това изключителна обстановка. Някои от структурите на центъра са издигнати над земята и те се управляват и охраняват от обособен клон на службите за сигурност и незабавни случаи. Вътре центърът се управлява от личните си закони, а на външни лица е строго неразрешено да влизат.

Източници: wikipedia, theguardian

Svalbard Global Seed Vault, Норвегия

Складово помещение, което да се употребява по време на злополука

© oddcities

В рамките на планински скат на норвежкия остров Шпицберген, на дълбочина 120 метра, е построен тунел, в който се поддържа непрекъсната температура от -18 ° С. Влажността е сведена до най-малко, а микроклиматът в тунела се контролира от автоматизирана система. Именно тук се резервира последната вяра на човечеството за възкръсване на естествения свят при положение на непредвидено катаклизмично събитие. Контейнерите със семена резервират земеделското завещание на всички страни по света и заради тази причина нито един човек не може да бъде позволен да влезе от боязън да не навреди на възможностите на човечеството за оцеляване.

Източник: wikipedia

Резерват Vale do Javari, Бразилия

Специално изолиран за отбрана на локалните племена

© uncontactedtribes

Местните племена населяват джунглите на Амазонка в продължение на доста епохи. Въздушните фотоси потвърждават съществуването на такива, които към момента остават недокоснати от външния свят. В резервата Vale do Javari има към 14 племена, които нямат знания или опит от външния свят и чийто метод на живот се върти към земеделието. Изследователите са разкрили още осем села там, което ги кара да изчислят, че общото население на коренното население може да доближи 2000. За тяхната сигурност и опазване на метода им на живот управляващите не разрешиха на хората да влизат в зона на тропическите гори на Амазонка, равна на към 77 000 квадратни километра.

Източник: wikipedia

Клуб 33, Ню Орлиънс

Тайното общество, което е затворено за всички външни лица

© saptezile

През 1967 година Уолт Дисни основава клуб, който събира под един покрив известни вложители, видни общественици и политици. Никога няма да бъдете поканени да посетите „ Клуб 33 “, нито някой, минаващ около мистериозната врата, в миналото ще откри улики за името му. Слухът е, че не е просто броят на членовете, които има. За тези, които изгарят с задоволително любознание, можете да посетите клуба, в случай че изчакате 14 години и платите начална сума от Щатски долар 10 450 (за физически лица) или Щатски долар 27 500 (за компании). Освен това всяка година самостоятелни и корпоративни членове на клуба би трябвало да платят надлежно 3275 или 6100 $, с цел да запазят участието си.

Източници: wikipedia, club33disneyland

Магнитният остров Ес Ведра

Затворено за отбрана на хората от въздействието на непредсказуемата сила

© mixonline

Скалистият остров Ес Ведра е един от Балеарските острови край крайбрежията на Испания и се твърди, че има третата най-мощна степен на геомагнитна мощ на Земята (първата и втората са Бермудския триъгълник и Северния полюс). И въпреки всичко на острова няма железни отлагания, формирани напълно от вулканична канара. Тук технологията се колебае и не можете да се доверите на компаса си да сочи в същинската посока – стрелката ще се люлее безредно в разнообразни направления. Тайнствената Es Vedrà е обхваната от митове и мъчителни истории. Испанското държавно управление забрани напълно посещаването на острова, обявявайки го за естествен резерват. Някои настояват, че локалните испанци понякога провеждат противозаконни екскурзии до острова. Всичко, което можете да извършите законно, е да наблюдавате брега на острова от водата.

Източник: wikipedia

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР