Има много хора, които са наистина добри шефове, но не

...
Има много хора, които са наистина добри шефове, но не
Коментари Харесай

Защото сте страхотен шеф!

Има доста хора, които са в действителност положителни шефове, само че не по-малко са тези, които не се оправят с ролята на водач. 

Една дребна част обаче могат да избрани като изключителни шефове, освен поради забележимите резултати от дейностите им, само че и поради това, което остава прикрито зад завесите.

Това са 9 неща, които страхотните шефове вършат, без чиновниците им да схващат за тях.

1. Опитват се да схванат мотивацията, която стои зад дейностите на чиновниците

Понякога чиновниците вършат неточности или просто не се оправят добре с предоставената им задача. Понякога се захващат с план, без да са получили утвърждение или без да имат причина да го вършат. Понякога те подценяват задачите на компанията, преследвайки персонална полза.

Когато някое от тези неща се случи, най-лесно е да предложите, че този човек не го е грижа за работата и че не слуша това, което му казвате. Почти постоянно обаче повода е надалеч по-дълбока. Служителят ви може да има възприятието, че губи надзор върху живота си или пък да се усеща маргинализиран и подценен. Може би той просто пробва да откри смисъл в работата си, който парите и въздействието не могат да му обезпечат. 

Ефективните шефове се концентрират върху решението на характерния проблем. Изключителните шефове търсят повода, която един път преодоляна, ще докара до доста по-голяма положителна смяна.

2. Не единствено простят, само че и не помнят

Когато ваш чиновник направи гаф, изключително когато става въпрос за в действителност сериозна неточност, доста елементарно може да го запомните като „ оня, който се провалил в най-важния миг “ и вечно да го свързвате с неговият крах.   

Истината е, че една неточност или неуспех са единствено една дребна част от цялостното показване на индивида. Добрите ръководители знаят по какъв начин да създадат крачка обратно и да оценят служителя по достолепие. 

Ако сте в действителност извънреден началник, изцяло ще забравите за тази неточност, тъй като знаете, че в случай че гледате на всеки чиновник през обектива на неговите провали, постоянно ще се отнасяте към по характерен метод, което ще навреди на вашите връзки и на неговото показване.

Да прощаваш може да е велико, само че да забравяш е нещо извънредно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР