Има много големи основания за оптимизъм, с оглед на това,

...
Има много големи основания за оптимизъм, с оглед на това,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Заболеваемостта от COVID e много нискa, оптимисти сме

Има доста огромни учредения за оптимизъм, предвид на това, че през последните 2 години равнищата на разпространяване на COVID-19 са били в пиковите си стойности през ноември. Тази година обаче от много време заболеваемостта спада и към този момент е на доста ниски равнища. Това съобщи по Българска национална телевизия проф. Ива Христова – шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Прочетете още
Тя дефинира коронавирус ограниченията в страната като доста динамични, с цел да бъдат съответни на обстановката. Министерството на здравеопазването прояви доста огромна интензивност в това отношение. От много време заболеваемостта спада и към този момент е на доста ниски равнища. През последните 2 години най-високите равнища бяха през ноември, тъй че има доста огромни учредения за оптимизъм.

По думите ѝ няма напън върху здравната система, броят на заболелите е дребен, страната е във фаза " Нула " по пандемичния проект, което оправдава отпадането напълно на коронавирус ограниченията. Очаква спад на новите случаи в границите на 2 седмици, вероятно месец, само че все по-широко разпространяване добива нов подвариант на омикрон, което допуска покачване на заболеваемостта, само че не прекомерно огромно.

Маските в лечебните заведения ще останат като рекомендация към шефовете на лечени заведения като мярка за ограничение на острите респираторни болести.

В момента сме в наклонност надолу за COVID-19, само че в наклонност нагоре за грип, регистрира проф. Христова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР