Има мениджъри, които дълго се чудят как да излязат от

...
Има мениджъри, които дълго се чудят как да излязат от
Коментари Харесай

Как се справяте в сложни ситуации? Проверете с този ТЕСТ

Има мениджъри, които дълго се чудят по какъв начин да излязат от комплицирани обстановки. Има и други, които са доста бързи в намирането на положителните решения. Определено на някои хора нещата може би им се получават по-лесно, в сравнение с други. Едно обаче е ясно - деликатно премисленото решение постоянно е по-мъдро от спонтанното. Решавайки този тест, ще разберем дали сме склонни към неотложно деяние, или към размисли над създалия се проблем.

Отговорете на въпросите от 1 до 15. Всяко ДА носи 1 точка, а всяко НЕ ​- 0 точки.

1. Обичате ли да сте затрупани с работа?

2. Ядосват ли ви опашките на касите?

3. Често ли сте претрупани със задания?

4. Спортувате, вместо да се излежавате в почивните дни?

5. Използвате ли стълбището, когато асансьорът се бави?

6. Харесва ли им на близките, че работите бързо?

7. Ставате ли заран рано, даже когато сте в отмора?

8. С възторг ли гледате на новите хрумвания?

9. Имате ли организаторски качества?

10. Отделяте ли постоянно време за фантазии?

11. Замисляли ли сте се за смисъла на съществуването си?

12. Обичате ли да решавате судоку?

13. Често ли посещавате театрални постановки?

14. Притеснявате ли се да водите диалози с непознати?

15. Става ли ви скучно, в случай че няма какво да вършиме?

Резултати:

От 0 до 5 точки: Безспорно сте от мениджърите, склонни към дълбоки размишления преди взимането на обещано решение. Дори и в случаите, когато всичко е пределно ясно, намирате причина още веднъж да анализирате обстановката. И при рутинните задания мисълта ви работи непрекъснато. Всъщност вие мислите освен практично, само че имате и фикция. Вашият утопичен свят е доста по-хубав, в сравнение с действителният, и точно в него си позволявате поривите на душата да вземат превес над рационалното. Поради това, когато сте сами, не скучаете, въпреки че доста хора ви считат за затворени.

От 6 до 10 точки: В взаимозависимост от казуса сте подготвени и за аналитични разсъждения, само че и за бързо деяние, заради което доста рядко вършите недомислени неща. Подобно рационално комбиниране ви обезпечава бързо и безболезнено пригаждане към всевъзможни условия. Вие нормално се грижите за чиновниците и сътрудниците си със същото усърдие и угриженост, както за фамилията си. Вие сте и от оня вид мениджъри, които най-успешно се оправят със напрежението на работното място. С държанието си създавате атмосфера на сигурност измежду екипа, с който работите.

От 11 до 15 точки: Вие пренебрегвате размишленията, с оправданието, че това е ненужно губене на време. Активните дейности съгласно вас са най-ефективното решение. Така пораждат обстановки, в които нещата не се подреждат по упования метод. Вината за това е най-вече в недомислените ви дейности и в случай че продължавате да се стремите да вършите няколко неща по едно и също време, не сте застраховани от неточности и в бъдеще. Разбира се, дейните натури са способни на доста неща и в случай че се научат да вземат решения, откакто проучват своите преимущества и дефекти, цена няма да имат. Така и в персоналния си живот ще си спестят доста разочарования.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР