Има механизми, които все пак могат да го накарат да

...
Има механизми, които все пак могат да го накарат да
Коментари Харесай

Странният случай на убиеца Дечо, който отказва да плаща кръвнина

Има механизми, които въпреки всичко могат да го накарат да даде най-малко част от сумата

Интересен случай са разгледали бургаските магистрати през седмицата, сподели инспекция на Флагман.бг.

Те са почели желае на Министерството на правораздаването против наказания палач Дечо Дечев.

Въпросният Дечев е умъртвил в ямболското село Ботево през 2017 година другар, нанасяйки му два удара с нож в региона на корема.  Пострадалият Костадин в началото оцелява, само че след това издъхва от раните си.

Наследниците са го осъдили да заплати кръвнина, само че той като е безимотен няма какво да му вземат и дългът оставя провесен.

В пандиза обаче Дечев е работил, изкарал е 4930 лв., които в този момент Министерството на правораздаването му взема, откакто към този момент ги е изплатило на околните на Константин и афишира регресен иск против пандизчията, изтърпяващ дълга присъда в Бургаския затвор.

Дечев е отказал да приведе непринудено сумата на децата на Костадин, излиза наяве сред кориците по делото. Той е изтъкнал, че се намира в пандиза, не можел да работи естествена работа, а въпреки всичко му трябвали някакви пари. Тези, които му давали от Министерството на правораздаването си били за него, а не за заплащане на кръвнината, счита Дечев.

Бургаският областен съд обаче го осъжда да заплати сумата, а оттук насетне по този начин ще се действа и с другите заработени от него пари – до изплащането на окончателната кръвнина.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР