Има малка разлика в количеството сън, от което мъжете и

...
Има малка разлика в количеството сън, от което мъжете и
Коментари Харесай

Жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете

Има дребна разлика в количеството сън, от което мъжете и дамите се нуждаят. Средно дамите би трябвало да спят 12-13 минути повече от мъжете. Може да наподобява като случайна разлика, само че има аргументи, заради които женското тяло изисква малко повече отмора от това на мъжа. При дамите се следи по-голяма податливост към проблеми със съня, в сравнение с при мъжете - което основава нужда от наваксване на съня. Жените също са по-податливи на развиване на разнообразни нарушавания на съня като бодърствуване и синдром на неспокойните крайници.

Половите разлики в съня пораждат по време на пубертета. За разлика от мъжете, дамите в тийнейджърска възраст пропущат целесъобразните 8 часа сън на ден. При тях също по този начин има по-голяма податливост към други положения като меланхолия, които способстват за неприятно качество на съня, оповестява puls.

Проблемите със съня са изключително публикувани по време на огромни хормонални промени в живота на дамата, като менструация, бременност и менопауза. Една трета от дамите изпитват конвулсии, главоболие и отичане на корема, които предизвикват нарушавания на съня по време на менструалния им цикъл. Жените с тежък предменструален синдром по-често оповестяват за тревожни сънища, унесеност, отмалялост и проблеми с концентрацията.

Безсънието съставлява усложнение при заспиване през цялата нощ. В резултат на това, страдащите не се усещат бодри при пробуждане и изпитват компликации денем. Безсънието е постоянно срещано нарушаване на съня, само че дамите са с 40% по-склонни да страдат от него, в сравнение с мъжете. Те също по този начин са по-склонни да изпитат признаци на унесеност денем. Жените може да са по-податливи на бодърствуване заради няколко аргументи:

Хормони - хормоналните промени, свързани с менструация, бременност и менопауза, могат да повлияят на цикъла сън/събуждане.

Нарушения на настроението - дамите са по-склонни да страдат от тревога и меланхолия, в сравнение с мъжете, което може да докара до бодърствуване и други проблеми, свързани със съня.

Синдромът на неспокойните крака причинява чувство за изтръпване в краката, което се появява, когато човек легне, последвано от придвижване на краката за понижаване на дискомфорта. Тъй като признаците се появяват в легнало състояние и могат да бъдат облекчени единствено посредством придвижване, доста дами със синдром на неспокойните крайници имат усложнения със съня.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР