Има мъдрост в това, че трябва да се наказват тежко

...
Има мъдрост в това, че трябва да се наказват тежко
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: 17-годишен, разфасовал жертвата си, може да получи наказание като възрастен

Има мъдрост в това, че би трябвало да се санкционират тежко убийците, погасили човешки живот. Това съобщи пред bTV юрист Марин Марковски във връзка убийството на Андрея от Галиче от малолетния Аксел и настояванията законът да се промени с по-тежки присъди.

Както БЛИЦ заяви, съгласно настоящите закони оптималната присъда, която килърът може да получи, е 12 години.

Психиатър разкри по какъв начин се "раждат " рисковите убийци като душманина на Андрея ВИДЕО

„ Вярно е, че са малолетни, само че са погасили доста грубо един човешки живот “, посочи юрист Марковски. „ Вярно е, че би трябвало да се усилят наказванията “, прибавя той.


„ Не бива да се не помни, че малолетните са незрели физически и душевен. Трябва (наказанието) да се усили по един доста уравновесен и умен метод “, счита той.

Според доцент Светла Маргаритова, юрист и ръководител на българската асоциация по криминология, обаче в случай че се вслушваме всякога в натиска на обществото при всеки един тежък случай, може би българският Наказателен кодекс би включвал само наказване отнемане от независимост до живот.

„ Бащата на процедура желае отмъщение. Той не приканва ръководещите, с цел да се лимитират тези закононарушения “, сподели тя за бащата на Андрея.

„ По този метод той би бил малко по-удовлетворен “, счита тя.


Адвокат Марковски уточни по какъв начин, съгласно него, би трябвало да се действа с малолетните нарушители: „ Когато се дефинира наказването, то се дефинира към съответен човек за съответно нещо. Трябва да се регистрира тъкмо в този момент какво е ситуацията, в този момент какви са потребностите на обществото “.

По думите му, салдото ще се откри тогава, когато се регистрира физиологическата и обществената зрялост на малолетния нарушител. Според него за изключително тежки закононарушения – по член 116, 17-годишните би трябвало да се третират като пълнолетни.

Тогава те могат да получат от 5 до 20 години затвор. „ Един юноша, който е на 17 години и 10 месеца, който е разфасовал жертвата и се е гаврил с натрупа, може да получи по-тежката присъда “, счита той.

Борисов с тежки думи след срещата с бащата на брутално закланата Андрея СНИМКИ

Адвокат Маргаритова, не се съгласи с това. „ Ние по този метод ще предотвратим ли осъществяването на толкоз тежки закононарушения? “, попита тя.

„ Изцяло погрешно е да се разсъждава, че тежката глоба не възпира. Напротив “, съобщи юрист Марковски.

„ Разбира се, това не е задоволително. Трябват доста други неща – обучение, учители, умерено семейство, вероучение в учебно заведение. В Духовната семинария няма нито един побой сред момчетата “, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР