Има локализирани нарушения и ще ги видим на място дали

...
Има локализирани нарушения и ще ги видим на място дали
Коментари Харесай

Министри се качват на Балкана да търсят незаконна сеч

Има локализирани нарушавания и ще ги забележим на място дали са в огромен размер. По хартия, няма значими нарушавания в сечта на дървесината, само че в случай че има такива, ще има наказания по законоустановения ред . Това съобщи служебният аграрни министър Явор Гечев пред БиТиВи за аргументите за наводненията в селата към Карлово.

Това, което можем да създадем е да помогнем в верния миг. Грешки има, изясни Гечев, съгласно който няма единна организация и конструкция, която да следи цялата работа. Нека да създадем единно звено, което да ръководи тези видове рецесии, настоя земеделският министър.

За да няма спекулации, първичните данни не сочат, че има противозаконна сеч. Това, което обаче Гечев видял, че има дървесина, приготвена за изнасяне, само че не може да каже дали е противозаконна или не. Затова персонално той, вътрешният министър Иван Демерджиев, кметът на Карлово и локалните общности ще се качат в Средна гора още на следващия ден, с цел да ревизират дали на място има нарушавания, дали се е излизало от позволените зони и дали всичко подхожда с написаното на хартия за последните 10 години.
 Над 600 доброволци са помагали в потърпевшите карловски села
Над 600 доброволци са помагали в потърпевшите карловски села

Двама министри отиват в засегнатия район

Имало е наставления към " Напоителни системи ". " Напоителни системи " обаче стопанисват единствено и единствени насипи. Нека регионалните шефове и кметовете, които дават отговор за почистването, самото злополучие сподели, че би трябвало да бъдем по-смели, само че някои път идват талази, които отнасят и екологията, посочи Явор Гечев.

В момента на терен има хора от БАБХ, които намират и изнасят умрелите животни на наводненията. Всички аграрни производители ще бъдат обезщетени, само че би трябвало да заявят унищожените територии.

Никой няма да заплаща никакви дърва. Дървата се изнасят на хранилища, които са избрани от кмета на общината. Всички дърва се прибират на централен склад и са на разположението на кмета къде да отиват без пари. Дори хората да са си купили дърва, те ще послужат за хората на място, увери Гечев.

Явно има спекулации, които на гърба на хората не би трябвало да си разрешава никой да прави, безапелационен бе земеделският министър. Това, което виждам е, че има фактически доста техника в наводнените села и природата да ни пожали, тъй като има още доста работа за извършване, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР