Има лична атака към мен. Чрез възстановяването на уволнени от

...
Има лична атака към мен. Чрез възстановяването на уволнени от
Коментари Харесай

Нинова: Президентът ме атакува персонално, защото иска да овладее БСП

Има персонална офанзива към мен. Чрез възобновяване на уволнени от мен хора е връщане на остарели модел на задкулисие.

Това съобщи в студиото на Нова ТВ водачът на Българска социалистическа партия и екс стопански министър Корнелия Нинова

Тя дефинира назначението на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов от Румен Радев като персонална офанзива към нея. 

“Очевидно е, че има персонална офанзива към мен посредством възобновяване на този модел против, който застанаха хората на площада, против който се борихме 6 месеца. Това е притеснително ”, подчерта водачът на Българска социалистическа партия.

Тя съобщи още, че има вяра на думите на Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на Нинова, че е напуснал президентството, тъй като съгласно него Радев се е опитал да я смъкна от председателското място в левицата.

 

“Вярвам на казаното от Калоян Методиев. Но виждам и по-далечната цел на тази акция за събаряне на държавното управление. Смятам, че задачата е да се сринем на изборите, да се смени управлението, да се овладее партията и тя да стане послушна ”, сподели още Нинова.

 

И съобщи: “БСП е непослушната партия в България! Ние се изчистихме от вътрешни и външни зависимости и олигархични ползи и следваме единствено волята на хората, които са ни избрали ”.

Тя разяснява и износа на оръжие от България към Украйна. “Изненадваща е разликата. Когато бях министър на стопанската система и промишлеността се разви мощна манипулативна камания, че изнасяме оръжия за Украйна. Сега да чувате нещо по този въпрос? ”, попита тя. “Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 милиарда евро за Полша и Румъния ”, добави още Нинова.

“Това беше манипулативна и лъжлива акция против мен. Авторите й ръководят през днешния ден ”, съобщи тя и сподели, че тогава персонално президентът я е обвинил в експорт на оръжие към Полша. “А в този момент да запитвам ли аз ”, обърна се тя към Румен Радев.

Предлагаме да се замразят цените на газа за битовите консуматори, стратегия за отплата за бизнеса и енергийно слабите и да се възстановят договарянията с " Газпром " са четирите оферти на левицата за излизане от рецесията.
 
Прогнозите за предния моратуриум бяха, че ще се срине страната и че ще скочат цените, само че в действителност по този начин спасихме зимата, тъй като битовите консуматори не усетиха нарастването на цените, само че сдруженията срещнаха усложнения. Затова и направихме стратегия за отплата и стигнахме до 250 лв. на мегават час. Това към този момент е тествано и видяме, че работи - спасяваш си народа, подкрепяш бизнеса и вижте резултатите на стопанската система. През май месец сме преди всичко по промишлено произвеждане, а през юни сме на четвърто място в Европа по Брутният вътрешен продукт, изясни Нинова.

 

Тя описа, че през последните дни с нея се свързват преставители на работодателски организации, които показват възмущението си от спешния щаб за енергийната рецесия. Той беше основан от служебния кабинет за намиране на излаз от обстановката. 

 

Вижда се, че втечненият газ, който беше обезпечен, няма да влиза в България и е тъпо, че няма да го употребяваме. От друга страна служебният кабинет не дава никакви сигнали за започване на договаряния с " Газпром ", т.е в действителност обстановката наподобява по този начин, както го разказва бизнесът. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява газовата рецесия в България в студиото на " Събуди се " по Нова телевизия.

 

Това е спешен щаб, който беше разгласен мощно, с пиар акции. Създаде се на 3 август, и оттогава до 21 не се е събрал нито един път, не е поканил нито една работодателска организация да ги пита от какъв брой газ имат потребност, по какъв начин ценообразуват. Тези дни са изгубени, счита Нинова.  

 

" Искам още веднъж да сравня с предния интервал, когато стана рецесията с тока. Буквално всяка седмица се срещахме с бизнес, синдикати, работодателски организации. Тогава Асен Василев и Кирил Петков не одобряваха задушевно среща с работодателите и не одобряваха доста техните претенции за компансации. Буквално за ръка съм ги водила в Министерски съвет и съм провела срещи. Там се караха, излизаха от зала, връщах ги. Бяхме гласа на разсъдъка и се справихме ", описа Нинова.

 

Ако се подходи партньорски, а не идеологически, през глобите и геополитикика, може да се получат положителни диалози с " Газпром ", счита Нинова. Преговорите с тях са и едно от предложенията на левицата за справяне с рецесията.

 

В случай, че от Българска социалистическа партия още веднъж се окажат в коалиция с " Демократична България ", двете страни щели " да се убеждават ", както е било до момента, сподели Нинова. От Демократична България излязоха на митинг още на третия ден на служебния кабинет, с цел да изразят несъгласието си да се възобновяват договарянията за съветски доставки на газ. 

 

" Предлагам да не губим времето на фена с обстоятелството, че Митко Белята, вуйна му и още един негов братовчед са напуснали видинската организация. Осем души от осемстотин. Разбира се, че това няма да повлияе на изборния ни резултат ", разяснява Нинова информациите, че членове на Българска социалистическа партия от Перник и Видин напущат листите и партията.

Българска социалистическа партия се готви за избори, обединения с ГЕРБ и Движение за права и свободи са изключени, а мечтаните съдружни сътрудници още веднъж са Политическа партия и Демократична България, стана ясно от думите на Нинова.

 

Нинова увери, че Българска социалистическа партия се готви за изборите, имаме какво да кажем на хората. Тя се надява хората да са усетили поддръжката на страната, която са съумели да върнат през този къс интервал на ръководство. И беше безапелационна, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи в никакъв случай няма да ръководят. Българска социалистическа партия ще търси партньорство с обединенията, с които е управлявала до момента.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР