Има ли вяра - има народ, морал, има и бъдеще,

...
Има ли вяра - има народ, морал, има и бъдеще,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Има ли вяра - има народ, морал и бъдеще

 Има ли религия - има народ, морал, има и бъдеще, сподели министър председателят по време на визитата си в храм-паметника " Рождество Христово " в град Шипка.

Визитата бе излъчена във Facebook. " За наслада от ден на ден хора се обръщат към църквата, посещават неделните учебни заведения ", добави министър председателят.

В момента тече ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, като за задачата държавното управление отпусна 1 600 000 лв..

" Хората, които посещаваха храма, не знаеха че всеки миг щеше да падне камбанарията и това е от десетилетия. Лесно се приказва веднъж в годината /на 3 март/, а десетилетия наред /храмът/ е бил в окаяно състояние и никой не го е направил ", разяснява министър председателят.

Той добави, че ще бъдат планувани и средства за възобновяване на другото крило на храма.

Борисов съобщи, че ще продължи поддръжката на страната за запазване на религиозните монументи - църкви, манастири и джамии.

Той разяснява, че плановете демонстрират, че идващите
" Ще реализираме най-малко две хиляди лв. междинната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - преди всичко - църквите, манастирите и джамиите ", добави още премиера.

Борисов бе почетен с признателен знак за спомоществователство за възобновяване на камбанарията на храм-паметника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР