Има ли връзка между Петьо Петров по прякор Еврото и

...
Има ли връзка между Петьо Петров по прякор Еврото и
Коментари Харесай

Бачийски пита прокурор Сулев: Има ли връзка между Петьо Еврото и Размиг Чакърян – Ами?

Има ли връзка сред Петьо Петров по прякор Еврото и Размиг Чакърян – Ами , нашумял около инспекциите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “? Това е един от най-ключовите въпроси, които бяха заложени по време на днешното съвещание на комисията, проверяваща всички обстоятелства и условия към Мартин Божанов – Нотариуса и неговите връзка в правосъдната система. 

Един от магистратите, които се явиха на чуване пред депутатите през днешния ден, бе прокурор Константин Сулев . От неговите думи стана ясно, че през 2023 година по делото против Петьо Еврото са били осъществени претърсвания на парцели . Те са свързани или употребявани от него, само че и от Размиг Чакърян – Ами.

Поради тази причина националният представител Константин Бачийски попита прокурор Сулев в случай, че претърсваните парцели са по едно и също досъдебно произвеждане дали са открити доказателства за връзката сред двете лица .

Магистратът акцентира, че той към този момент не е наблюдаващ прокурор по това дело и не може да даде отговор на този значим въпрос без глобата на новия наблюдаващ прокурор. 

Лично Сулев не познавал Петьо Еврото и не го бил виждал . Нито него, нито Мартин Божанов. Що се отнася до Иван Гешев него го бил извикал на разпит и той се явил в качеството си на очевидец. По това време Гешев към този момент не е заемал поста на основен прокурор

„ Никога не съм се подписвал в заявления в негова поддръжка и нямам никакви персонални връзки с него “ , уточни още прокурор Сулев. 

Досъдебното произвеждане против Петьо Еврото е било формирано по самосезиране . Самият прокурор Сулев не е участвал на претърсванията и изземванията. Той е бил последният магистрат, на който това дело е било разпределено и това се е случило по каналния ред – с протокол. 

Сулев разгласи, че той не може да разяснява въпросите на депутатите за какво е лишило толкоз години на прокуратурата да се самосезира , откакто свадите са станали обществено притежание много време преди този момент. 

Съдия Ушев: Усещал съм напън от ръководителя на Върховен касационен съд

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР