Има ли връзка и с калабрийската мафия, или само с

...
Има ли връзка и с калабрийската мафия, или само с
Коментари Харесай

Кой стои зад тайния милионер и император на контрабандни цигари у нас Антон Арабаджиев

Има ли връзка и с калабрийската мафия, или единствено с Миню Стайков

Ударът на службите против противозаконната фабрика за цигари в с. Труд и незаконния завод за подготовка на тютюн в с. Ръжево Конаре край Пловдив е удар против Антон Арабаджиев. Той е прочут от близо 10 години на проверяващите като уредник на нелегално произвеждане на цигари.

За първи път името на Антон Арабаджиев се загатва от Министерство на вътрешните работи през 2011 година, когато е разрушена фабрика за цигари менте в село Патриарх Евтимово до Пловдив. Тогава Антон Арабаджиев се скрива в Гърция, след това спомага на органите на реда,

става техен

осведомител и

се измъква единствено

с условна

присъда

Реномето му на огромен състезател в контрабандния бизнес притегля други мераклии, които му стават съдружници в тази активност. Така преди 5 години Миню Стайков става един от главните ортаци на Арабаджиев в активността с незаконни цигари, настояват източници на “24 часа ”. Съдружието им процъфтява в продължение на няколко години и се развива в няколко посоки, свързани с незаконното произвеждане на цигари - импорт на квалифицирани служащи от Украйна, Молдова, обезпечаването на машини за произвеждане, поточни линии, първични материали и материали като тютюн, филтри и хартия. Дистрибуцията на готовата продукция, създадена от двете заводи - в Карнобат на Миню Стайков и в с. Оризари на Антон Арабаджиев, се реализира

напълно през

района на

Пловдив, така

като с цел да са

необезпокоявани,

над работата

им явно

е бил разпънат

чадър от

чиновници на

пловдивската

полиция

По време на живото включване от разрушената фабрика в с. Труд заместител основният прокурор Иван Гешев загатна, че в следенето на уредниците на противозаконното произвеждане в пловдивските села Труд и Ръжево Конаре са “протекли ” имената на лица, свързани и с разрушената фабрика в Карнобат през лятото на 2018 година Връзката сред карнобатската фабрика и тази в с. Труд е доказана и от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Антон Арабаджиев е

наставник и непосредствен

другар със сина

на алкохолния

необут - Стайко

Стайков

Двамата неведнъж са засичани по нощните заведения.

В началото на 2018 година в българските служби е получен сигнал, изпратен от английската митническа администрация посредством Службата за попречване на закононарушения против фиска към английското посолство. В него е посочено местонахождението на фабрика за незаконни цигари в пловдивското село Оризари, а за уредник е посочен Антон Арабаджиев дружно с други негови хора. Тази информация обаче стига до Арабаджиев с помощта на контактите му в службите. Притиснат от събитията, той закрива краткотрайно фабриката в Оризари и скрива машините.

За да отклони вниманието от себе си, Антон Арабаджиев издава на службите Миню Стайков и фабриката му в Карнобат, както и Бирмите, които също са му съперници в незаконното цигарено произвеждане.

Така през лятото на 2018 година последват акции на полицията и прокуратурата, като са разрушени фабриката на Миню Стайков в Карнобат и другите незаконни заводи в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан, на Бирмите.

От службите

са засечени

телефонни

диалози

сред Антон Арабаджиев и Миню Стайков, където последният с ядосан звук е държал сметка за случилото се на някогашния си съучастник.

Разбити са всички противозаконни заводи за цигари, само че не и тази на Антон Арабаджиев в с. Оризари, а точно тя е посочена в сигнала на английските служби. След елиминирането на директните съперници в незаконния бизнес Арабаджиев става безусловно монополист в производството и разпространяването на контрабандни цигари. Неговата фабрика в с. Труд е построена по всички модерни индустриални технологии и впечатлява с мащаба си опитните чиновници от Агенция “Митници ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР