Има ли война между институциите, попитахме госта ни в студиото,

...
Има ли война между институциите, попитахме госта ни в студиото,
Коментари Харесай

Георги Близнашки: Президентът прави всичко възможно да разделя нацията

Има ли война сред институциите, попитахме госта ни в студиото, Георги Близнашки - някогашен длъжностен министър председател. Оценката му за обстановката в обществото е, че то е надълбоко разграничено, а Държавният глава с поредицата свои обръщения към жителите нажежава напрежението. Днешното му изказване за снемане на президенсткото доверие от държавното управление на Борисов, съгласно Близнашки, е рисково за демокрацията в България.

Проф. Близнашки укори Румен Радев, че е повдигнал въпроса за спор за прокуратурата в миг, когато е протичал изборът на Главния прокурор, само че изрази удовлетворение от неуспеха на съперниците на Иван Гешев. Близнашки беше безапелационен, че прокуратурата не може да се извади от правосъдната власт. Този спор отдавана е завършил, съобщи той.

Като правист, гостът в студиото отбрани питането на Главния прокурор към Конституционния съд по отношение на имунитета на Президента. Добави, че президентският имунитет не е безспорен.

Близнашки похвали дейностите на прокуратурата напоследък.
" Прокуратурата работи на високи обороти и това към този момент дава резултати. Тя заслужава цялата поддръжка на обществото. Дойде миг, оттатък който търпимостта ( към престъпността - бел. ред.) е невъзможна. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР