Има ли виновни - да се уволняват и да се

...
Има ли виновни - да се уволняват и да се
Коментари Харесай

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости, да се уволняват и да се дават на прокурор

Има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно, безкомпромисно, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание във връзка инспекциите на къщите за посетители, изграждани по ПРСР в предходния програмен интервал 2007 – 2013 година

Премиерът посочи, че задачата на програмата е била да подкрепя туризма и доста от къщите се употребяват по предопределение. За страдание постоянно се намира някой, който да опорочи програмата и по тази причина към днешната дата ние новата стратегия не я отваряме, посочи Борисов.

Министър-председателят означи, че се ревизират всички къщи. Разпоредил съм и бизнес-плановете да им ревизират, тъй като по бизнес-план те би трябвало да имат избран брой нощувки, дали са спазени или не, добави министър председателят Борисов.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов осведоми, че в остарелия Програмен интервал 2007-2013 година има направени 746 къщи за посетители, които са в обитаеми места, избрани в ПРСР, отвън националните курорти. До момента са тествани над 110 къщи за посетители, или това са близо 18 % от къщите за посетители, като са наложени наказания за над 10 милиона лв. за възобновяване, като над 9 милиона са за цялостно възобновяване на дотацията за над 32 къщи. Останалите са финансови корекции за ненапълно осъществяване на бизнес-плана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР