Има ли виновни - да се уволняват и да се

...
Има ли виновни - да се уволняват и да се
Коментари Харесай

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости

„ Има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно, безкомпромисно “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание във връзка инспекциите на къщите за посетители, изграждани по ПРСР в предходния програмен интервал 2007 - 2013 година Това оповестиха от държавната пресслужба.

 
Премиерът посочи, че задачата на програмата е била да подкрепя туризма и доста от къщите се употребяват по предопределение.
 
„ За страдание постоянно се намира някой, който да опорочи програмата и по тази причина към днешната дата ние новата стратегия не я отваряме “, уточни Борисов, представен в известието.

 
Министър-председателят означи, че се ревизират всички къщи.
 
„ Разпоредил съм и бизнес проектите да им ревизират, тъй като по бизнес проект те би трябвало да имат избран брой нощувки, дали са спазени, или не “, добави още министър председателят Борисов.

 
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов осведоми, че в остарелия Програмен интервал 2007-2013 година има направени 746 къщи за посетители, които са в обитаеми места, избрани в ПРСР, отвън националните курорти.-->
 
До момента са тествани над 110 къщи за посетители, или това са близо 18 % от къщите за посетители, като са наложени наказания за над 10 милиона лв. за възобновяване, като над 9 милиона са за цялостно възобновяване на дотацията за над 32 къщи.
 
Останалите са финансови корекции за ненапълно осъществяване на бизнес проекта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР