Има ли вина на лекари за смъртта на 15-годишно момиче

...
Има ли вина на лекари за смъртта на 15-годишно момиче
Коментари Харесай

Близки на починалото в болницата в Сливен момиче излязоха на протест

Има ли виновност на лекари за гибелта на 15-годишно момиче в сливенската болница? Окръжната прокуратура стартира инспекция и има 10 дни, с цел да разбере. Момичето умря след 5 дни в болничното заведение. Прието е поради стомашни недоволства. Днес близки на умрялата се събраха на митинг пред болничното заведение.

Близките на момичето желаеха да се срещнат с управлението, с цел да научат каква е повода за гибелта. Направиха опит да влязат в лечебното заведение.

Веднага след трагичния случай е назначена вътрешна инспекция в болничното заведение.

" Аз съм направил ЛКК и това, което е установено, че е късно взето решение за хирургично лекуване. Оттук нататък има други служби, одит. Те вземат решение има ли виновност и кой е отговорен ", съобщи доктор Хрисант Хрисантов, заместник-директор на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински " в Сливен.

Причината за гибелта на момичето ще стане ясна, откакто излязат резултатите от аутопсията. 15-годишната Зейнеп се е почувствала зле във вторник предходната седмица. Завели я при персоналния доктор. Той я изпратил при хирург. Хирургът не открил нищо тревожно. Ден по-късно момичето е признато в детско поделение на сливенската болница, без изяснена диагноза. При консултация с четвърти хирург се открива изострен стомах и се взема решение за интервенция, само че момичето издъхнало. Едно от обясненията за сложното диагностициране е наднорменото тегло на детето.

Близките ще търсят правдивост по правосъден път и имат намерение да продължат с митингите.

Автор: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР