Има ли възможност община Бургас да съдейства за поставяне на

...
Има ли възможност община Бургас да съдейства за поставяне на
Коментари Харесай

Социалист пита за повече банкомати в Бургаско

Има ли опция община Бургас да спомага за слагане на банкомати в обитаемоте места, където такава техника липсва - този въпрос насочи общинският консултант от Българска социалистическа партия Живко Господинов към кмета Диитър Николов.

" При срещите ми с жители в обитаемоте места на община Бургас непрестанно се слага въпроса за монтиране на банкомати. Липсата на такива устройства в част от обитаемоте места на територията на община Бургас лишава живущите от осъществяването на по този начин нужната им банкова услуга - опериране със средства по разплащателните им влогове. Освен това обезпечаването на такава услуга ще докара до доста възстановяване на административното обслужване - ще се спестят време и средства на живущите там, които в този момент, с цел да теглят суми от разплащателните си влогове, следва да пътуват до град Бургас, а както на всички е известно, достъпът до публичен превоз е стеснен. Недопустимо е в софтуерния XXI век да не разширяваме електронните услуги на територията на общината ", обосновава той питането си.

Господинов счита, че би трябвало да се проведат диалози с обслужващата банка на общината и да се реализира съглашение за инсталиране на банкомати в селата, където такива липсват.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР