Има ли усмивка в това да даваш и да получаваш

...
Има ли усмивка в това да даваш и да получаваш
Коментари Харесай

Милостинята и богатството - тема на карикатуристи от цял свят в Пловдив


Има ли усмивка в това да даваш и да получаваш милостиня- има, само че тя е по-скоро горчива. Това настояват в творбите си 97 карикатуристи от 36 страни от целия свят, които вземат участие в Деветото интернационално биенале "Майстори на карикатурата" в Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

260 произведения са ситуирани в Етнографския музей и интерпретират и лицемерието, и алчността. " Бедните са по-склонни да съчувстват и да оказват помощ, твърди един от уредниците на биеналето, карикатуристът Цочо Пеев.- богатите не дават безплатно и това са го забелязали по целия свят." Темата на идващото биенале, което ще се организира през 2019 година, е "Абсурди и опасности на културата"- изборът рядко се прави толкоз рано, само че явно годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, е провокация към създателите. И защото идващото биенале ще е юбилейно, десето подред, ще бъде отпечатан първокласен азбучник, съдържащ най- положителните достижения от 2001 година насам.

Според регламента на форума, проведен от Регионален етнографски музей – Пловдив, Висше учебно заведение по агробизнес и развиване на районите – Пловдив и Дружество на пловдивските карикатуристи с поддръжката на Община Пловдив, всякога се предлагат за награди 20 карикатуристи. Петима от тях бяха удостоени със званието "Майстор на карикатурата". Тази година това са Валерий Дорошенко от Украйна, Якша Влахович от Сърбия, Аурел Щефан Александреску от Румъния, Сергей Семендяев от Украйна и Николай Георгиев – Кайо от България. Специалната премия на ректора на ВУАРР отиде при Чиореан Корнел – Марин от Румъния. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР