Има ли шансовете Боян Петров да е все още жив?

...
Има ли шансовете Боян Петров да е все още жив?
Коментари Харесай

Алпинист обясни какви са шансовете Боян Петров да е още жив

Има ли възможностите Боян Петров да е към момента жив? Според алпиниста Красимир Стоянов постоянно има шансове.

" Човек би трябвало да е оптимист, още повече, когато става въпрос за човек като Съни, който неведнъж потвърди, че е твърд и със здрав душeвност, добре квалифициран. Това, което чуваме и научаваме, ме кара да си мисля, че към момента има шансове ", сподели той пред Нова телевизия.

" Докато в първи или втори лагер няма хора, които да видят дали е там, или не, постоянно има шансове ", добави Стоянов.

Според алпиниста, Боян Петров е направил тъкмо това, което би трябвало, с цел да се изкачи на един връх. " Многократно е доказвал, че мисли и не подхваща опасности. Какво се е случило над 7400 метра никой не може да каже, тъй като той е бил единственият човек, който е бил в тази зона. Всичко друго са догадки на хората, които са по-близо и надалеч от мястото на събитието ", съобщи той.

" Времето, в което избавителният екип може да тръгне нагоре, би трябвало да е положително. Като споделям положително имам поради, че не би трябвало да има мощен вятър и да не е мъгливо. Да не приказваме, че в случай че предните дни е паднало известно количество сняг, някои от скатовете може да са рискови. Хората на място са задоволително опитни, с цел да преценяват какви дейности би трябвало да подхващат с оглед опцията да намерят Съни, а и да се пазят те самите ", сподели Стоянов.

Според него оптимистичният сюжет е, в случай че Боян Петров да е в някой от двата лагера, където има задоволително храна и О2 и да изчаква положителното време или избавителен екип. На въпроса дали може да възникне проблем от това, че Петров е диабетик, Стоянов сподели, че изчезналият планинар е претенциозен що се отнася до подготовката си.

" Досега неведнъж потвърди, че това, че е инсулинозависим по никакъв метод не му пречи ", акцентира той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР