Има ли сега грип и опасен ли е той за

...
Има ли сега грип и опасен ли е той за
Коментари Харесай

Педиатър: Острият бум на респираторни заболявания сред децата се дължи на изолацията

Има ли в този момент грип и рисков ли е той за дребните пациенти?

Пик на острите респираторни болести измежду децата. Обезпокоени родители търсят информация дали повода не е грипна вълна и в случай че да, каква е тя и по какъв начин биха могли да предпазят децата си. Специалист по детски заболявания разяснява има ли в този момент грип и рисков ли е той за дребните пациенти: „ Повторяеми са, само че не мога да кажа зараза ”. Така доктор Бисер Тодоров изяснява по какъв начин най-точно наподобяват признаците на пациентите, които е прегледал единствено през половината от работния си ден. Децата, които са влезнали в кабинета му от сутринта до обяд, са 15.

„ Тенденцията я има от към 10-15 дни, само че последната седмица, може би, са много повече от нормалното. Отделението ни се запълни на няколко пъти до оптималния си потенциал ”, изясни педиатърът, предава

Елена Диманова, като баба на няколко внучета, се интересува от това, което се случва. „ Чувам, че започнаха скарлатина, шарки - в детските градини, само че въпреки всичко в България не са смъртоносни, както във Англия ”, споделя тя.

Според лекарите обаче не може да се приказва за пик на заболелите от скарлатина у нас. „ Има случаи, само че те не са необикновени като периодичност за сезона. Заболяването е особено за сезона и не може да се каже, че има зараза и някакво излизане от нормите ”, уточни доктор Тодоров.

На процедура, тази година се случва по този начин, че в интервала на сезонни болести се следи остро повишаване на броя пациенти на възраст под седем години и по-рядко са наранени по-големите деца.

Медиците считат, че няма съображение за безпокойствие, а острият взрив на остри респираторни болести назовават феномен. „ Заради резултата на продължителната изолираност при децата. Те са били изолирани в интервала, когато имунитетът им е съзрявал. Ситуацията е присъща за сезона, само че честотата е по-висока ”, добави докторът.

Честота може да бъде понижена с няколко елементарни правила: „ Първо – когато усетите овреме, че детето има някакъв проблем, не упорствайте да го връщате в детското заведение. Не водете децата си в огромните магазини. Това са места, където възрастните, които имат относително зрял имунитет, популяризират вируса. Не всички възрастни боледуват, само че децата сега са уязвими ”, предизвести педиатърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР