Има ли регистър на наемателите на общинските жилища и има

...
Има ли регистър на наемателите на общинските жилища и има
Коментари Харесай

Симеон Славчев пита Фандъкова за хаоса с общинските жилища

Има ли указател на наемателите на общинските жилища и има ли измежду тях народни представители или евродепутати? С този въпрос ръководителят на Политическа партия МИР и общински консултант Симеон Славчев се обръща към кмета на София Йорданка Фандъкова.

Славчев упорства да бъде разяснено дали има указател на всички общински жилища в София, кой ги стопанисва и в какво положение са те. Той желае отговор и за това какви отговорности са генерирани от наемателите им и по какъв начин те се изплащат. Общинският консултант се интересува и какъв брой общински жилища са получени от компенсации или размени на общински терени. " Въпросът със собствеността и ръководството на общинските жилища е извънредно значим. Жилищната политика на всяка една община демонстрира по какъв начин ръководещите мислят за хората в нея ", показва Славчев. Според него сега в жилищната политика на Столичната община царува " безспорен безпорядък ".

Той е на мнение, че процесът би трябвало да бъде добре структуриран и следен, с цел да не се получават злоупотреби и в общински жилища да се настаняват " ВИП персони и " наши хора ".
 Кметове и зам.-кметове се настаняват в общински жилища
Кметове и зам.-кметове се настаняват в общински жилища

Над 35 общини имат нарушавания в наредбите за общински жилища

Всички млади лекари, учители, както и всички млади фамилии, които се нуждаят от поддръжка, би трябвало да бъдат настанявани с приоритет в общински жилища, тъй като по този начин ще бъдат подтиквани да останат да живеят, да се развиват и да упражняват своята специалност в София ", безапелационен е общинският консултант. Днес Славчев внесе питането си в общината. Предстои кметът да отговори на последващо съвещание на Столичния общински съвет.

Позицията на Славчев идва, откакто при инспекция на Върховната административна прокуратура бяха открити десетки съществени нарушавания в наредбите за продажба и наемане на общински жилища. Едно от тях беше открито в Хасково.

Оказа се, че заместник-кметът на града Милена Янузова живее в общинско жилище за обществено слаби , макар че не дава отговор на изискванията за използването му.
 Откриха още по-фрапиращи нарушавания с общинските жилища в Хасково
Откриха още по-фрапиращи нарушавания с общинските жилища в Хасково

Служителка прибрала 23 000 лв. от наемател, без да ги внесе в хазната

По-късно бяха открити още по-фрапиращи нарушавания , а точно, че общински чиновник е взел на ръка парите за покупка на такова жилище от наемател, само че по този начин и не ги е внесъл в хазната.

Заради случая кметът на Хасково Добри Беливанов разпореди инспекция на всички 495 общински жилища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР