Има ли председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов

...
Има ли председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов
Коментари Харесай

Валя Ахчиева с унищожително разследване срещу председателя на Софийския градски съд

Има ли ръководителят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов законно българско поданство? Този въпрос слага в свое журналистическо следствие Валя Ахчиева.
Според заключението на някогашния шеф на дирекция " Българско поданство " в Министерството на правораздаването Катя Матева (бел. ред. – тя е шеф до 2017 година), Трифонов не е български жител. А повода е, че в акта му за раждане, публикуван през 1988 година – 16 години след раждането му в град Курск, в действителност не е посочено годно правно съображение.
Какво следва да е основанието? Може да бъде декларация за избор на поданство на Трифонов от родителите му – Боян и Алла. Такава обаче Ахчиева не е намерила в следствието си. Гражданство Трифонов може да има и по натурализация, тъй като единият му родител е български жител по рождения (баща му Боян) – няма данни за подобен акт.
Всъщност, в следствието си Ахчиева сподели българския акт за раждане и твърди, че служителка от Община " Илинден " в София го е попълнила, като е де факто " трансферирала " данните от руския акт за раждане на Трифонов. Ахчиева пита редица институции за проблема за какво обстановката е такава – ето и ВИДЕО с въпросите ѝ:

За да стане ръководител на Софийския градски съд, Трифонов наложително би трябвало да има годно българско поданство. Във Върховен административен съд се води дело точно поради избора на Трифонов за ръководител на Софийски градски съд – с оборване за законността на избора, само че то още не е завършило.
Как реагира самият Трифонов, научете: " Шефът на Софийски градски съд внесе сигнал във Висш съдебен съвет против журналистка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР