Има ли полицейски чадър над разпространителите на наркотици – това

...
Има ли полицейски чадър над разпространителите на наркотици – това
Коментари Харесай

Бургаски абитуриенти питат има ли полицейски чадър над наркодилърите

Има ли полицейски чадър над разпространителите на опиати – това е един от въпросите, разисквани на първата по рода си за образователната 2019 година взаимна превантивна среща на магистрат, полицейски чиновник и зрелостници от Профилираната гимназия за непознати езици „ Васил Левски “ в Бургас, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. В полемиката са взели участие заместител административният началник на Бургаската апелативна прокуратура – Йовита Григорова и старши контрольор Христо Грудов – началник-група „ Наркотици “ към отдел „ Криминална полиция “ в Бургас, оповестява " Грамофона ".

``
реклама

В свободен разговор учениците са заели експертите с настоящи въпроси, като с изключение на този за покровителството над наркоразпространителите е обсъждана и степента на успеваемост при налагане на наказванията на дилърите, ангажираността на полицейските чиновници при подаването на неизвестен сигнал за разпространение на опиати и други

Прокурор Григорова в елементи срещна подрастващите с типовете опиати и рисковите последствия от използването им, наблягайки на обстоятелството, че целевата група на наркодилърите са точно те – млади, рисковано настроени, само че неинформирани персони, разполагащи с финансови средства и трупащи опит на правилото „ проба – неточност “.

Старши контрольор Христо Грудов дефинира като най-чести проблемите с пласирането на синтетични опиати и марихуана. Разгледан бе и разпространяването на така наречен „ друсан чай “, при който същинският чай се дообработва с разнообразни синтетични канабоиди. По отношение производството на опиати (най-вече метамфетамини или така наречен „ пико ”) криминалистът засегна обстоятелството, че се касае най-много за домашни лаборатории, при които в ниски условия на хигиена от неквалифицирани лица се добиват неразбираеми по рода си и в множеството случаи рискови химични вещества.

Според Йовита Григорова новите опиати са по-застрашаващи от обичайно познатите и публикувани хероин, кокаин или канабис, защото доста постоянно синтетичните дроги отключват здравословни и душевен проблеми. Апелативният прокурор обясни на зрелостниците наказателната отговорност за използването, притежанието и разпространяването на наркотични субстанции за двете правни фигури – на малолетните и пълнолетни лица, защото измежду подрастващите в залата към този момент имаше навършили 18 години.

Подобни полемики до края на образователната 2019 година е планувано да се проведат и със завършващите от Механото, строителния колеж, гимназията по туризъм, морското учебно заведение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Sand (преди 1 минута) Рейтинг: 1353 | Одобрение: 438 Чадър не знам, само че надрусани ушанковци колкото искаш!   2  0 гарфилд (преди 2 минути) Рейтинг: 1032 | Одобрение: 397 Амиии...не.  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР