Има ли основания политикът Делян Пеевски да бъде включен в

...
Има ли основания политикът Делян Пеевски да бъде включен в
Коментари Харесай

Вашингтон отговаря до 60 дни на Пеевски защо е в Магнитски

Има ли учредения политикът Делян Пеевски да бъде включен в листата “Магнитски” - този отговор би трябвало да даде до два месеца федералният съд във Вашингтон, окръг Колумбия съгласно американското закондателство.

Кантората “Morgan, Lewis & Bockius”, която съставлява депутата от Движение за права и свободи в Съединени американски щати, е подала тъжба в този съд на 6 август 2022 година откакто още предишния септември е задействала процедура по обжалване на наложените наказания.

На 21 септември в писмо, публикувано до българските медии, юристът Кенет Нуненкамп от “Morgan Lewis & Bockius, LLP”, изясни, че съставляват Делян Пеевски и свързани с него търговски сдружения пред Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати („ OFAC “) по настояването му за изтриване на глобите.

Близо 12 месеца по-късно адвокатската адвокатска фирма подхваща втория ход - да апелира пред федерален съд. От изявленията във връзка заведената тъжба на 6 август излиза наяве, че адвокатската фирма не е получила никакви доказателства за виновност на клиента им в тази административна фаза и по тази причина апелира пред федерален съд наложените наказания

Документът е от името на досегашния народен представител от Движение за права и свободи и шест негови компании, посочени предходната година в решението на Държавния департамент и на Министерството на финансите на Съединени американски щати - „ ИНТ “ ЕООД и „ ИНТРЪСТ “ ЕАД и обвързваните с тях „ БМ СИСТЕМС “ ЕАД, „ ИНТ ИНВЕСТ “ ЕООД, „ ИНТТРАФИК “ ЕООД и „ РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ “.

Единствените документи, с които разполагат юристите в Съединени американски щати са прессъобщенията на двете американски министерства, само че обстоятелствата и изказванията в тях са нищожни и " несъответстващи ", се твърди в желае на адвокатската фирма.

Щом не споделят нищо повече с Пеевски, значи нямат нищо действително против него, компаниите му и двете му деца (които също са глобени като близки), е заключението на бранителите му. Те аргументират своя иск и с решението на българската прокуратура, която в края на юли приключи инспекциите против някогашния народен представител от Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР