Има ли опасност за икономиката на страната ни при така

...
Има ли опасност за икономиката на страната ни при така
Коментари Харесай

Караниколов: Да запазим работниците си здрави

Има ли заплаха за стопанската система на страната ни при по този начин разрастващата се обстановка с коронаваируса: " При всички случаи, в случай че продължи по този начин. Основните ни контрагенти са в Европа, в случай че има забавяния. Виждате 16 млн. души са под карантина в Италия.Те евентуално не вървят и на работа. Това значи неработещи предприятия. Това значи един кръг обаян ", съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколовпред Нова тв. За риск пред стопанската система ни удостовери и вицепремиерът Томислав Дончев.
Ето последните данни за разпространяването на ковид у нас и по света.
По думите му в този момент не приказваме за заплаха от чиста финансова рецесия като през 2008-ма година, а по - скоро за различен риск. " Тук е напълно друга обстановката. Тук най-ценното за всички ще бъде да запазят служащите си здрави, с цел да могат да работят. Може да се стигне до цели предприятия, които да не работят. Сега нещата са доста по-драстични. Такъв модел за постигане до рецесия мисля, че в международен мамщаб до момента не е имало ", разгласи икономическият министър Караниколов.
Затова пред страната има две провокации, с които държавното управление би трябвало да се оправи в незабавен порядък.
" В България има финансова непоклатимост. При една финансова рецесия, страната би трябвало да има запас, защото първият сигнал за рецесия ще бъде освобождението на хора. в този случай страната би трябвало да има обезпечени пари, с цел да покрие тези обществени осигуровки на хоата. България ги има ", безапелационен беше Караниколов.
" Втората значима задача на страната е да обезпечи финансов и от страната, и европейски, които да бъдат вкарани в стопанската система, примерно в строителството. Това са нещата, които би трябвало да създадем ", заключи той.
Ще се включат ли и частните лечебни заведения при нужда за преодоляване на обстановката при увеличение на инфектираните с ковид пациенти: Виждаме, че има страни, в които и хотели се отделят за болнични потребности. " Моделите на държание са доста ясни в международен мащаб. Да не плашим хората в този момент, само че...Щом е правено в Италия, страна-членка на Европейски Съюз, значи е законно. Щом законът позволява при спешна обстановка да се забрани износа, изключвам филантропичните потребности, това значи, че е възможно ", безапелационен беше Караниколов.
Коронавирус: В доста краен вид, евентуално ще активизираме пенсионирани лекари и медицински сестри
Министърът потвръди, че поради ковид се обмисля облекчение на водния режим в Перник . Идеята е разисквана още на 3 март с кмета и регионалният шеф на града
" Аз поддържам такова предложение. Днес чакаме последния камион с последните 105 м тръби. Т.е. до на следващия ден или вдругиден би трябвало да сме ги завършили и да стартираме стерилизация. Пускаме водата от „ Белмекен ”, сподели още той и добави: „ В момента Перник харчи сред 22 и 25 000 куб.вода на денонощие. Ако пуснем и София, това не пречи и от язовир " Студена " да се пускат сред 12 и 15 000 куб...Язовирът сега се цялостни съществено. Приветствам това решение. Природата го разрешава ", безапелационен бе Емил Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР