Има ли опасност столичната Топлофикация да спре и София да

...
Има ли опасност столичната Топлофикация да спре и София да
Коментари Харесай

Има ли опасност София да остане без парно и топла вода?

Има ли заплаха столичната Топлофикация да спре и София да остане без парно преди зимата? Оказва се, че екоминистерството е отказало да издаде сложно позволение, което на процедура блокира работата на столичното сдружение.

Проблемът събра на съвещание на парламентарната комисия по енергетика с присъединяване на шефа на столичната Топлофикация, ръководителя на КЕВР, министъра на енергетиката и околната среда, ЧЕЗ и столичната община.

Топлоподаването за столичани не е застрашено, увери ръководителят на " Топлофикация София " Александър Александров, който съобщи, че ще апелира в съда решението на екоминистерството за непродължаване на комплексното позволение за практикуване топлофикационната активност и производството на електрическа енергия по смесен прийом.

Точно върху този миг избухна абсурдът в парламентарната комисия, до каква степен това е законно, тъй като е ясно, че всеки ден, в който България не дава отговор на екоизискванията, страната заплаща по 50 000 лева за това, че не покрива еконормите.

В края сметка това е решение на столичната Топлофикация.

" Няма никаква заплаха за прекъсване на парното при никакви условия. Конституционно е обезпечено с решение от 2010 година, че парното в София не може да спре при никакви условия. Всички столичани би трябвало да бъдат спокойни, както чухте и от господин Иванов, цената избрана от КЕВР, която е наложителна за нас, тя е такава каквато е. Не може да очаквате каквито и да било промени в тази посока ", сподели Александър Александров, изпълнителен шеф на,,Топлофикация София ".

Високите цени на природния газ могат да станат причина за ново повишаване на тока и парното от първи януари, съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

" На първи януари, ние по нужда, в случай че няма внезапно изменение в посока понижаване на цените на природния газ на европейските газови хъбове, КЕВР ще поправя, както цената на електрическата, по този начин и на топлинната сила. В течение на идващите месеци ние следим обстановката и към 1 януари ще се произнесем според всичко, което се натрупа като цени дотогава ", сподели Иван Иванов, ръководител на КЕВР.

Вижте още във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР