Има ли опасност да се стигне до отлагане на планови

...
Има ли опасност да се стигне до отлагане на планови
Коментари Харесай

Ще се отлагат ли операции в Добрич заради молбите за напускане на медицинските сестри?

Има ли заплаха да се стигне до отсрочване на планови интервенции в многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Добрич поради групово подадените на 22 февруари заявки за овакантяване на осем операционни сестри, чието предупреждение изтича на 25 март.
Този въпрос зададе Actualno.com на изпълнителния шеф на здравното заведение доктор Светозар Байчев. „ Оптимист съм, че няма да се стигне до това. Сестрите са виновни, с висок морал “, съобщи той. По думите му броят на операционните в болничното заведение е осем плюс още една на половин щат и те обслужват отделенията „ Хирургия “, „ Неврохирургия “ и „ Ортопедия “. В останалите отделения, където също се правят хирургични интервенции като АГ и „ Уши, нос, гърло “ работят други медицински сестри. Разговорите с подалите оставки не престават и доктор Байчев смята, че няма да се стигне до овакантяване.
„ Като държавна болница не можем да променяме главната заплата, която сега е 630 лева ., само че има спомагателни тласъци от 200 – 300 лева за ексклузивен труд, клас и брутното заплащане доближава 1100 до 1500 лева Две минимални заплати не можем да дадем, тъй като в случай че удовлетворим ползите на осем операционни сестри, това значи на идващия ден да постъпят молби за овакантяване от всички експерти по здравни грижи “, сподели още доктор Байчев. Той уточни, че някои от лекарите в болничното заведение работят за по-малко от желаните две минимални заплати.
Светозар Байчев заяви още, че в понеделник ще бъде публично намерено реновираното поделение по хемодиализа . Базата е актуализирана и са закупени хемодиализни апарати.
За на следващия ден е плануван нов митинг на експертите по здравни грижи в Добрич. Те ще изразят своето неодобрение пред постройката на общината от 15 до 16:30 часа на 21 март. Това ще е вторият им митинг в границите на месеца, откакто на 1 март също пред постройката на общината сложиха настояванията си за съответно възнаграждение на труда, който поставят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР