Има ли нещо по-невероятно от почивка на екзотична дестинация? Тези

...
Има ли нещо по-невероятно от почивка на екзотична дестинация? Тези
Коментари Харесай

12 големи опасности, които крият екзотичните дестинации

Има ли нещо по-невероятно от отмора на екзотична дестинация? Тези пътувания обаче крият някои рискове, които от време на време могат да скапват цялата ни почивка. Тези няколко съвета ще ви оказват помощ да се предпазите от тези закани, а престоят ви ще бъде паметен, написа Трафик нюз бг.

1. Медуза, корали и риби



В тропическите страни живеят доста рискови същества, в това число медузи, корали и някои типове риби. Най-добрият метод да се предпазите от тези морски същества са обувките във вода и, несъмнено, избягвайте да ги докосвате, без значение какъв брой добре наподобяват. Обърнете внимание и на знаците за заплаха, сложени на плажовете. Например, аленият байрак значи " Плуването неразрешено " и е значимо да го съблюдаваме.

Локации: Африка, Азия, Австралия

2. Водни течения



Водните течения могат да ви отведат от брега до намерено море за няколко секунди. Ако в миналото се окажете в такава обстановка, не се опитвайте да плувате към брега и да се борите с водата. Тя постоянно ще бъде по-силна от вас. Най-добре е да плувате по посока на течението, паралелно на брега. Когато усетите, че силата му понижава, можете безвредно да се върнете в противоположна посока.

Локации: Всички океани и морета

3. Комари



Комарите придвижват доста рискови болести, в това число вируси, и живеят в съвсем всички тропически страни. За да се предпазите от евентуално замърсяване, постоянно носете в себе си спрей против инсекти. Също по този начин, сложете си ваксина против малария, жълтеница и други болести, преди да тръгнете на път.

Локации: Африка, Южна Америка

4. Хищници във водата



Атаките от акули се случват доста постоянно. Не е мъчно обаче, да избегнете срещата с тези хищници. Не плувайте във водата, в случай че имате открити рани, тъй като миризмата на кръв притегля акули. Въпреки че акулите не разграничават цветовете, те реагират на мощни контрасти, тъй че не носете ярки бански костюми.

Локации: Плажът на Тихия океан, Атлантическия океан и Индийския океан

5. Улична храна



Уличната храна е добре известна в азиатските страни, без значение дали приказваме за Виетнам или Тайланд. Въпреки че няма огромна заплаха от тази храна, това може да докара до няколко казуса. Например хората, които не са привикнали с доста подправки, могат да имат проблеми със стомаха. Същото важи и за заведенията за хранене - помолете готвача да не поставя прекалено много подправки в храната ви.

Локации: Азия, Африка

6. Вода



Известно е, че водата от чешмата не постоянно е добра за пиянство в някои страни. Но не забравяйте, че ледът, който се слага в напитките, е изработен от същата тази вода. Най-добре е да пиете бутилирана вода от магазин. Препоръчително е да употребявате бутилирана вода, и в случай че решите да готвите.

Локации: Азия, Африка

7. Растения



Екзотичните растения могат да бъдат рискови за вашето здраве. Затова не се докосвайте до тези, които не са ви познати, до момента в който се разхождате измежду природата.

Локации: Азия, Африка, Австралия

8. Слънчеви изгаряния



Топлината на тропическото слънце може да аргументи мъчителни изгаряния. Не излизайте навън без крем с предпазен фактор. Също по този начин е добре да носите облекла с дълги ръкави, които в допълнение ще ви защитят.

Локации: Азия, Африка

9. Маймуни



Тези видимо безобидни животни, живеещи в Тайланд и близките страни, могат да бъдат в действителност нападателни и даже да нападат хора, които носят храна. Когато се срещнете с маймуни, махнете бижутата си и скрийте камерата си, тъй като няма да се поколебаят да откраднат това, което носите.

Локации: Азия

10. Змии



Отровните змии са доста публикувани в тропическите страни. Повечето от тях нападат при самоотбрана, по тази причина бъдете деликатни, с цел да не ги настъпите.

Локации: Азия, Африка, Австралия

11. Кражба



Кражбата е световен проблем. Но в Тайланд скъпите неща могат да изчезнат даже от сейфа. Препоръчително е да пазите вашите скъпи движимости на разнообразни места, и в случай че имате повече пари, най-добре е да ги държите в карта. Бъдете изключително деликатни, когато сте на плажа или на пазар.

Локации: Азия, Африка

12. Трафик



Само локалните хора могат да схванат разпоредбите за трафика в някои страни. Шофьорите постоянно споделят с жестове и сигнали. Затова, бъдете деликатни, когато карате велосипед, мотоциклет или когато пресичате улици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР