Има ли недостиг на пясък в света? Отначало това може

...
Има ли недостиг на пясък в света? Отначало това може
Коментари Харесай

Пластмасовите отпадъци могат да заменят пясъка в състава на бетона

Има ли дефицит на пясък в света? Отначало това може да ви прозвучи като необикновен въпрос. В края на краищата всички сме виждали, че необятните пустини по цялата земя са покрити с безчет тонове пясък, който може да срещнем още и по плажовете. И въпреки всичко тази суровина обаче се употребява в големи количества в строителството и производството. Само в строителния бранш по света се употребяват сред 40 и 50 милиарда тона пясък годишно. Основно това ползване отива за производството на бетон, който се състои от към 25% пясък. Проблемът, когато става въпрос за снабдяването, е, че множеството необитаем или плажен пясък е несъответствуващ – пустинният пясък е прекомерно равен, а плажният пясък има прекалено много солно наличие, примесено и с други боклуци, което прави и двата разновидността негодни за потребностите на строителната промишленост.

Това значи, че разновидностите за рандеман на пясък за строителни цели не са доста – към днешна дата пясъкът нормално се драгира от реките, а това постоянно може да докара до съществени екологични вреди, което накара редица страни да вкарат възбрана за добива на пясък през последните години – в това число Индия, Камбоджа и Виетнам.

Въздействието на драгирането на пясъка върху реките и цялата околна среда към тях се усеща мощно в страни като Китай и Индия, които претърпяват взрив на популацията и на строителството, като двете страни съставляват надлежно най-голямата и втората най-голяма в строителния бранш.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР