Има ли недостиг на легла в COVID-19 отделенията в София?

...
Има ли недостиг на легла в COVID-19 отделенията в София?
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Линейка обикаля с часове, за да намери болница за пациент с COVID-19 в София

Има ли дефицит на кревати в COVID-19 отделенията в София? Наш кореспондент наблюдава пътя на кола за спешна помощ, в която пациент изкара часове наред, до момента в който чака да бъде признат. По информация на bTV Новините колата за спешна помощ е карала 85-годишна жена с коронавирусна зараза.
Снимка: btvnovinite.bg
Линейката идва в „ Пирогов “ към 17:00 ч. Там медиците от „ Спешна помощ “ чака повече от час, с цел да схванат дали пациентката ще бъде призната.

Пациентката обаче не беше свалена от колата за спешна помощ. От „ Пирогов “ оповестиха особено за bTV, че разполага единствено с две свободни места за лекуване на пациенти с ковид, само че те са без кислородни системи. З0 минути по-късно от незабавната болница оповестиха, че всички места за Коронавирус пациенти към този момент са заети.
Снимка: btvnovinite.bg
По-рано от болничното заведение оповестиха, че разходът на О2 на болничното заведение е близо 9 тона на едно денонощие, което е съвсем 8 пъти повече от нормалното ползване.

Така колата за спешна помощ трябваше да потърси друга болница за своя пациент. След няколкочасово циркулиране болната беше призната в болница „ София мед “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР