Има ли мафия в прокуратурата? Президентът явно нещо се е

...
Има ли мафия в прокуратурата? Президентът явно нещо се е
Коментари Харесай

Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас

Има ли мафия в прокуратурата? Президентът очевидно нещо се е объркал. Мафията във всички страни е в политиката. И най-сериозната мафия е политическата мафия. Преди всичко това заявление на президента е тъжно и не е редно да атакуваш правосъдната система, която е един от стълбовете на правовата страна.
Така основният прокурор Иван Гешев отговори на апелите на президента Румен Радев, който през вчерашния ден слезе при протестиращите и прикани: Не на страха! Ще си върнем България! Мутри вън!, акцентирайки изпълнителната власт и прокуратурата, като нейно лобно място.
Радев: Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата (ВИДЕО)
" Определям тези дейности на президента като тъжни. Той се подреди в редицата, началото, на която сложи Иван Костов, и той се подреди измежду техните наследници и върви по неговия път. Ако счита, че като президент това е негово обвързване това е нещо вярно, аз не мога да се намеся в това, сподели още Гешев.
Истината е, че в последните месеци, българската прокуратура работи по невиждан метод. Независимо дали става въпрос за върховен антимафиот, министър, началник на комисията по хазарта, един от най-богатите хора с прякора Черепа. Всеки знае генезиса на този човек, макар, че той твърди, че е от антидесидентското придвижване и Магурата. Въобще не ме интересува политическата реакция. Какво разяснява Борисов, президента, не няма да кажа президента, господин Радев. Какво катери върху гърба на прокуратурата за да завоюва някакви дивиденти. Нашата работа е да проверяваме и няма да се съобразяваме. Ние ще прекъснем връзката сред олигарси и политици и тази олигархична мафия, която ни държи в беднотия и мизерия. Прокуратурата ще поеме своята персонална отговорност в битката с престъпността. Това е в името на нашите деца. ", разгласи Гешев.
Казвал съм доста кратно не съобразяваме дейностите на прокуратурата с политици и политически следствие и ще продължим да го вършим. Аз съм поласкан от изказванията, които са хибридни неистини, операции или кой както му харесва, че прокуратурата може за 3 часа да се провежда. По тези досъдебни производства се работи от май (бел.ред. търговия с въздействие и приключване на секретна информация, провокирали акциите през вчерашния ден ) , а разрешенията по търговия с въздействие са от неделя, а на военно-окръжната прокуратура от понеделник или вторник. Ние няма да съобразяваме своите дейности с политици или политически дейности. Единственото, с което ще се преценява прокуратурата, до момента в който аз съм основен прокурор са доказателствата. "
Ако говорите за съветника по правни въпроси и антикорупция - бяхме откровени с обществтоо. Всеки може да си реши дали е обикновено в страни като Франция и Германия да получиш решение на съд 7 дни преди да е оповестено. Дали е обикновено да лобираш за изтриване на престъпна регистрация... стартира да изрежда Гешев. Не споделям това дали е закононарушение. Задайте си въпроса - какво би се случило по-късно в страна от Европейски Съюз. Знам какво се случи тук, споделиха, че това не е проблем. Това е казусът на България и българската система. Докато аз съм основен прокурор това няма да е по този начин и няма да има амнистия нито за министър нито за президентски секретар, разгласи той.
Ние сме невиждано открити към българските жители , заради една елементарна причина. Ние не се опасяваме.
" Аз стоя на страната на българските жители , няма да кажа елементарните, тъй като това значи, че има невероятни. Не знам дали отговорните ще влязат в съда. Прокуратурата не постанова присъди, повдига  обвинявания. Всяка държавна институция би трябвало да осъзнае, че е част от страната. ", сподели Гешев.
Как ще отговорите на апелите " Гешев Оставка ": За какво да подам оставка, по тази причина че си правя работата. Затова че телефонните измами спаднаха. Не, няма да си подам оставка, по тази причина че си правя работата. Ще изтъквам Линкълн - " аз може да ходя постепенно, само че не ходя обратно " , сподели той и добави: " Очаквайте всичко от нас. Всичко, което е в отбрана на българските жители. "
За митинга през вчерашния ден: " Те се пробваха да го изкарат като държавен прелом през вчерашния ден - анархолибералните медии. Ние сме парламентарна република и висшия орган е Народното събрание. В България има жители а не жители. Някой да прочете Конститувцията. Единственият недостижим е българският президент. Ако трансформират конституцията и чиновниците или постройката има имунитет, тогава няма да действаме по този начин. Дотогава ще действаме по остарелия метод, както в Министерство на околната среда и водите, нарпимер.
" Не се тормозя от нищо. Очаквам и ГЕРБ да провеждат митинг. Ако действа по същия метод партия ГЕРБ като симпатизантите на Радев, чакам в този момент да провеждат контрапротести ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР