Има ли лек за рака. Един учен посвещава живота си,

...
Има ли лек за рака. Един учен посвещава живота си,
Коментари Харесай

Лек за рака? Ваксина с минимални странични ефекти влиза в трета фаза на клинични изпитвания

Има ли лек за рака. Един академик посвещава живота си, с цел да го открие. И в този момент имунизацията му минава във фаза 3 на клинични тествания. Той създава ново лекуване на подлата болест, включващо ваксина. То се основава на това да се употребява силата на имунната система на индивида, вместо да я отстрани.

Ваксината се учи от десетилетия, а всяка инжекция е изцяло персонализирана за всеки пациент. Използват се туморните кафези на индивида, с цел да разпознава избрани елементи, които по-късно се вкарват назад в тялото благодарение на имунизацията по метод, който може да подтиква имунната система да придобие способността да открива тези ракови кафези като зараза и да се бори със самия рак посредством имунитета.

Ето и по какъв начин ще работят имунизациите

Д-р Томас Вагнер, създател на биотехнологичната компания Orbis Health Solutions и откривател на рака, е трансформирал в задача на живота си  именно това - да откри метод за лекуване на рака без ужасяващите странични резултати, които при някои хора могат да станат по-лоши от самия рак или даже да доведат до по-ранна гибел.

“Трагедията на рака не е единствено този човек, диагнозата, само че и страхът от лечението ”, споделя Вагнер пред ABC News.

Много от обичайните способи за лекуване на рак, като да вземем за пример химиотерапията, работят, като убиват раковите кафези, само че също по този начин убиват и нераковите. Това може да докара до редица странични резултати, в това число косопад, гадене, повръщане, или да срине имунната система на индивида, което го излага на риск от животозастрашаващи инфекции, споделя Вагнер.

След като видял по какъв начин пациенти с рак страдат от изтощителни странични резултати от лекуването, Вагнер почнал задачата си да създаде лекуване за рак, което да употребява силата на имунната система на индивида, вместо да я отстрани

При проучването на са видяни тежки странични затруднения

„ Хората ми задаваха въпроса: „ Кога ще има лек за рака? “ А аз се занимавам с това от 60 години и в никакъв случай не можех да отговоря на този въпрос. До наскоро, до последните три, четири или пет години “, сподели Вагнер.

Той има вяра, че този тип лекуване на рака може да бъде ключът към намирането на дълго чаканото лекарство за рака, в случай че се съчетае с ранно диагностициране.

Какво се знае за тази ваксина против рак?

Ваксината за рак TLPO на Вагнер е тествана при стотици пациенти с напреднали форми на меланом в клинични изпитвания фаза 2.

Последните данни, показани на научна конференция, демонстрират, че съвсем 95 % от хората, на които е била прилагана единствено имунизацията, са били към момента живи три години след началото на лекуването, а 64 % са били в ремисия. Безболезнената преживяемост при хората със заболяване в четвърти етап е към 68 % в групата единствено с ваксина и нула в групата с плацебо.

Най-често срещаните странични резултати са били зачервяване или болежка на мястото на инжектиране, тресчица и отмалялост - сходно на други ваксини, които подтикват имунен отговор.

През лятото на предходната година то му бе отказано с претекста, че медикаментът се изписва единствено на дами

Д-р Върнън Сондак, кожен онколог в Moffit Cancer Center, който не е взел участие в клиничното изпитване, само че е работил с ваксини от туморен лизат през цялата си кариера, споделя пред ABC News, че тези резултати са обещаващи. Той показва, че клиничните изпитвания от фаза 2 не са дефинитивни.

По-голямо клинично изпитване от фаза 3 ще би трябвало дефинитивно да удостовери дали тази ваксина против рак в действителност ще промени разпоредбите на играта в тази област.

„ Неведнъж сме виждали обещаващи данни от Фаза 2, които не се оказаха толкоз обещаващи във Фаза 3 “, предизвестява Сондак.

Въз основа на тези данни и други изследвания Агенцията по храните и медикаментите даде зелена светлина на имунизацията на Вагнер за започване на фаза 3 на клинично изпитване. То ще бъде тригодишно и ще има за цел да включи 500 души, като се възнамерява да стартира тази година, съобщи Райли Полк, президент на Orbis Health Solutions.

100 млн . $ са нужни за тестванията във фаза 3

Той съобщи, че персонално се е повлиял от триумфа на тази ваксина, откакто татко му е минал през голям брой интервенции на белия дроб поради рак преди повече от 10 години, само че не е имал други благоприятни условия за лекуване. Баща му избрал да опита имунизацията на Вагнер против рак и живял още 10 години, преди да почине от нещо, което не е обвързвано с рака.

Според Фармако-терапевтичното управление по здравна онкология карцином на гърдата при мъжете се лекува, както и при дамите

„ Можете да ми кажете доста неща, само че не можете да ми кажете, че имунизацията не работи “, сподели Полк.

Той добави, че плануваното клинично изпитване във фаза 3 е план на стойност 100 млн. $. За по-малките частни компании обезпечаването на такова равнище на финансови запаси е предизвикателство, което съгласно Полк лимитира опцията им да финансират повече клинични изпитвания, които биха могли да разширят евентуалните индикации за имунизацията против рак на Вагнер.

За да заобиколят част от това предизвикателство и да дават това лекуване на повече хора, Вагнер и екипът му започнаха тип клинично изпитване, утвърдено от Агенцията за надзор на храните и медикаментите, което разрешава същата ваксина, посочила триумф в клиничните изпитвания на меланома, да бъде тествана при всеки със стабилен израстък, който дава отговор на избрани критерии за включване.

Хората, които вземат участие в това изпитване, би трябвало да имат ниско или минимално туморно натоварване, тъй че множеството от тях към този момент ще са получили някакъв тип лекуване, преди да получат тази ваксина - сподели Вагнер.

Жената , на която са давали месеци живот : След имунизацията живее 20 г .

Първият човек, който е ваксиниран в границите на това изследване, беше Кейти Кинг, родена в Ашвил, Северна Каролина, която преди 6 години беше диагностицирана с рак на яйчниците. Кинг споделя, че се е чувствала чудесно след първия кръг на лекуването, като е имала единствено известно зачервяване на мястото на инжектиране, само че не е имала други странични резултати.

За Кинг, която дружно със брачна половинка си се занимава със земеделие, неналичието на странични резултати, е от значително значение за живота ѝ, защото не оказва никакво въздействие върху всекидневието ѝ.

„ С тази ваксина не е имало никакви сложни дни “, споделя Кинг, което не е било по този начин, когато преди този момент се е подлагала на нискодозова химиотерапия.

И други са били имунизирани. Един от тези пациенти е жена на име Мери Карол Абъркромби, която съгласно Вагнер е един от най-дълго оживелите хора, диагностицирани преди този момент с меланом в четвърти етап.

   View this post on Instagram

A post shared by ABC News (@abcnews)

Точно преди Коледа през 2001 година Абъркромби споделя пред WLOS, че е приключила едногодишно лекуване на рак с „ ужасяващи “ странични резултати, само че откакто лекуването е спряло, ракът ѝ е напреднал. Абъркромби изяснява, че лекарите ѝ споделили, че ѝ остават единствено още няколко месеца живот и „ просто да се наслаждения на Коледа “.

Хирургичният онколог на Абъркромби по това време работи с Вагнър върху ваксина против рак.

Така тя е записана и оттогава са минали повече от 20 години, а Абъркромби споделя, че меланомът ѝ в никакъв случай не се е появил още веднъж. Тя освен е видяла по какъв начин синът ѝ се дами, само че и по какъв начин порастват четиримата ѝ внуци.

Кога ще стане налична за всички ?

Преди тази ваксина да стане по-широко налична за лекуване на хора с меланом, тя би трябвало да покаже триумф в продължение на години в клинично изпитване от фаза 3 и по-късно да получи дефинитивно утвърждение от FDA. Преди да може да има още по-широко приложение, тя ще би трябвало да покаже триумф в изпитването при по-широк кръг от хора с друг тип рак, след което да премине към по-специфични клинични изпитвания за други показания, което ще отнеме години и милиони долари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР