Има ли криза в цените на горивата, след опашките по

...
Има ли криза в цените на горивата, след опашките по
Коментари Харесай

Успокои ли се ситуацията след голямото зареждане по бензиностанциите?

Има ли рецесия в цените на горивата, след опашките по бензиностанциите преди дни и успокои ли се ситуацията?

Към момента обстановката в Ямбол е спокойна.

" Има динамичност на пазара на горивата сега. В централните хранилища цените към днешна дата към този момент доближиха съвсем 2.80. Всяка бензиностанция има разноски като за ток да вземем за пример, всичко се подвига и от там се качва и цената ", изясни Иво Тодоров – притежател на бензиностанция в Ямбол.

Според него цените ще вървят нагоре, имайки поради и войната в Украйна.

По думите му обстановката към този момент е спокойна: " В последна сметка колкото и да заредиш, то постоянно ще бъде незадоволително. За мене това е безумно ".



На една от дребните бензиностанции в Хасково също няма опашки от коли.

" След 2 март, когато беше огромното зареждане, се вижда спад. Хората се презапасиха с гориво и към този момент няма това търсене. За последните две седмици цената на горивото скочи с към 25 -30 стотинки ", изясни пред bTV Исмаил Исмаил – също притежател на дребна бензиностанция.

Според него, в случай че войната не спре скоро и не се оправят нещата, ще има още завишение на цената, само че не смее да предвижда с какъв брой.



А за 9 дни горивата у нас нарастнаха приблизително с над 12 ст. за литър, като на доста места минаха психическата граница от 3-те лв..

Горива ще има, само че не е ясно на какви цени, настоя Георги Тенев от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той разгласи, че бензиностанциите, които за един ден подвигнаха внезапно цените, не са членове на асоциацията им. Дали са имали цел да всяват суматоха, могат единствено те да кажат, посочи Тенев.

" Проблемът е различен, казусът е какво прави страната. Тези цени са вероятни, тъй като България е единствената страна в Европа, която няма освен съответна, няма никаква методика за ценообразуване ", разгласи представителят на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

От асоциацията желаят от страната методика за установяване цените на горивата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР