Има ли констатирани нарушения при забавения ремонт на улица Индустриална“

...
Има ли констатирани нарушения при забавения ремонт на улица Индустриална“
Коментари Харесай

След сигнала на граждани до Искра.бг за ремонта на ул. „Индустриална“: Има ли констатирани нарушения?

Има ли установени нарушавания при забавения ремонт на улица „ Индустриална “ в Бургас? Това питат двама общински съветници – арх. Дилян Георгиев и адв. Христина Хаджиатанасова, единствено ден, откакто жители алармираха Искра.бг , че безусловно не могат да дишат поради дейностите по трасето. 

„ Има ли установени нарушавания открити от чиновници от Община Бургас по надзор по строителство, от РДНСК – Бургас или от компанията, осъществяваща строителен контрол за осъществените СМР предмет на запитването? “

Това желаят да знаят членовете на локалния парламент и чакат отговор от кмета Димитър Николов . Те напомнят, че улиците в града, които не са част от републиканската пътна мрежа, са обществена общинска благосъстоятелност. Именно по тази причина локалната администрация е длъжна да ръководи своята благосъстоятелност, т.е. улиците в границите на обитаемото място. 

„ В съответния случай на улица „ Индустриална “ има потребление на части от тротоари, свободни публични площи и елементи от улични платна за строителни площадки, като за използването им се издава позволение на база искане преди разкриване на строителна площадка. Редът за издаване е избран в Наредба за краткотрайно потребление на части от тротоари, свободни публични площи и елементи от улични платна за строителни площадки на територията на община Бургас /приета с решение на Общински съвет – Бургас, по т.3, протокол № 47/31.01.2023 година “, показват още в своето запитване двамата съветници. 

Те са безапелационни, че желаят да бъдат осведомени какви са периодите и последователността за осъществяване на строително-монтажните работи /СМР/. Освен това е значимо да се разбере съгласно тях и коя е датата за започване на работа на строителната площадка, продължителността на съответните типове СМР и датата за завършването на строителната площадка. 

„ Каква част от уличното платно и тротоарите са предмет на СМР и какво е планувано в плановата документи и какво е разказано в договорите за възобновяване? “

Това желаят да схванат също по този начин двамата общински съветници. Те питат и каква е таксата за краткотрайното потребление на части от тротоарите , свободните публични площи и частите от уличните платна за строителна площадка. Както и има ли нарушавания, установени от чиновници на общинска администрация, за позволени такива от самия строител. 

Бургазлии алармираха Искра.бг: Не може да дишаме от този прахоляк поради ремонта на ул. „ Индустриална “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР