Има ли живот след смърта?! Вечният въпрос, за който няма

...
Има ли живот след смърта?! Вечният въпрос, за който няма
Коментари Харесай

Има ли живот след смъртта?! Истории на хора, преживели клинична смърт

Има ли живот след смърта?! Вечният въпрос, за който няма теоретичен отговор, само че сигурно има доста, но в действителност доста истории на хора, претърпяли клинична гибел, които имат доста сходни разкази един с различен... 
Започваме с една персонална история:
" Жена ми беше в кома. Борехме се за живота ѝ. В един миг сърцето ѝ спря! Докторите са се борили за живота ѝ с всички сили. Накрая ми я върнаха, популярност на Бога!
Когато се възвърне и се прибра в къщи, Магда ми описа нещо необикновено. Когато сърцето ѝ е спряло, тя се видяла на една поляна. Вървяла през нея, било красиво и умерено. Стигнала до една гора - там я посрещнал един човек, с думите: " Връщай се, момиче, още не си за тук ". И край... Тъмнина... След нея живот! Аз самият съм лекар и не имах вяра в тези неща до този миг.. "
Много хора, претърпели клинична гибел, настояват, че усещат безусловно успокоение и наслада от това, което следва да се случи. При връщането си в тялото те усещат мощен дискомфорт и желаят да се върнат назад към светлината.
Потребител с име IDiedForABit обаче разказва друга картина. Сърцето ѝ спряло заради тежка алергична реакция. Но никакви пустош, тишина и мрачевина.
" Спомням си чувството, по какъв начин някой изсмуква тъмнината, също като вода със спринцовка. Тя последователно изчезваше и скоро се озовах в градина. Там нямаше цветя, единствено прахоляк и пожълтяла трева. В средата имаше детска площадка, в центъра на която се намираше въртележка с две деца, едно момче и едно момиче. Това е мъчно да се опише, само че наподобява пред мен се появи избор: да остана или да се върна. След това изброих аргументите, заради които желаех да се върна, само че нищо не се случваше, до момента в който не разбрах, че не желая да се деля с майка ми. Тогава като че ли ме пуснаха да си потегли. По-късно се оказа, че била в положение на клинична гибел в продължение на 6 минути. "
Има безпределно доста такива истории и учени, парапсихолози, които изследват този феномен. Скептиците настояват, че това е някаква игра на мозъка, в която в първите минути след гибелта мозъкът още не е изцяло спрял да действа и " прожектира " илюзия.
Казват, че никой не се е върнал от отвъдното, с цел да  ни опише, само че не имаме вяра на хората, изпаднали в клинична гибел?! Това си остава мистерия. В последна сметка всеки един от нас някой ден ще разбере истината...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР