Има ли Израел атомна бомба или не? Кажи го -

...
Има ли Израел атомна бомба или не? Кажи го -
Коментари Харесай

Ердоган: Има ли Израел атомна бомба или не? Има

" Има ли Израел атомна бомба или не? Кажи го - не може да го каже. Но ние го споделяме. Израел, ти имаш атомна бомба! ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на бизнес конгрес в Алжир през вчерашния ден в изявление, отдадено в огромната си част на събитията в Газа, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Той категорично акцентира, че въпреки да не го признава намерено, Израел разполага с нуклеарно оръжие, а Турция е решена да не допусне този въпрос да бъде пропуснат. Ердоган заяви, че страната му ще предприеме дейности пред Международната организация за атомна сила (МААЕ) и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на нуклеарния боеприпас, с който се допуска, че разполага Израел. 

Подадохме тъжба до съответните органи и продължаваме да действаме. Ще предприемем начинания както пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, по този начин и пред Международната организация за атомна сила (МААЕ) по този въпрос, който заплашва сигурността на целия район, в това число и на Турция ", продължи турският водач.

Миналата седмица, на връщане от посещаване в Берлин, Ердоган съобщи, че Турция ще изиска от Международната организация за атомна сила (МААЕ) да инспектира съществуването на нуклеарно оръжие в Израел, напомня Българска телеграфна агенция.

Ердоган означи тогава, че защото Израел не е страна по Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия, той не предстои на неговите правила. " Съществува обаче обстановка, при която страните членки могат да се извърнат към Международната организация за атомна сила (МААЕ), изхождайки от съображения за нуклеарната сигурност, и да изискат механизъм за ревизия. Ние ще задействаме това още в този момент ", обоснова се той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР