Има ли идеална цена за петрола? Когато черното злато е

...
Има ли идеална цена за петрола? Когато черното злато е
Коментари Харесай

Коя е идеалната цена на петрола?

Има ли идеална цена за петрола? Когато " черното злато " е прекомерно скъпо, потребителите изнемогват и забавят потреблението. Когато е прекомерно на ниска цена, фирмите забавят производството и освобождават от работа чиновници.

Мненията къде е съвършената цена се разминават, само че анализатори споделят, че може би е някъде към 60 и 70 $ за барел, написа CNN.

" Ако питате коя цена е задоволително висока, с цел да резервира предлагането и задоволително ниска, с цел да резервира търсенето, най-вероятно е някъде към 65 $ ", споделя Сара Емерсън, водещ енергиен пълководец в ESAI Energy. И прибавя, че концепцията за " съвършена цена " се разминава за производители, консуматори и регулатори.

И въпреки всичко някои анализатори имат вяра, че петролните пазари могат да реализират салдото, който да работи за всички. Специалисти от EY считат, че в първите три месеца на година цените " доближиха стабилно равновесие ".

През този интервал brent бе в диапазона сред 62 и 71 $ за барел, а щатският лек нефт - сред 59 и 67 $ за барел. Но неотдавна цените потеглиха внезапно нагоре, като brent към този момент се търгува с най-малко 20% по-скъпо.

Ръстът бе задвижен от решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да вкара още веднъж наказания против Иран, както и поради колапса на производството във Венецуела. " Скорошните политически събития помогнаха ценит на петрола да се приближат до високата граница на това, което считаме за обикновено, много по-бързо, в сравнение с предричахме ", считат в UBS.

По-високите цени започнаха да се отразяват към този момент. Индия, третият максимален покупател на нефт, към този момент съобщи на Саудитска Арабия, че се тормози по отношение на резултата върху потребителите и стопанската система. Най-големият производител в ОПЕК даде обещание, че ще подсигурява стабилността на пазара.

Рияд към този момент знае, че би трябвало да реализира доста внимателен баланс. Високите цени оказват помощ на бюджета?, само че могат да спрат и международния стопански напредък. А по-бавен напредък на стопанската система в последна сметка значи по-ниско търсене за нефт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР