Има ли хуманитарна катастрофа в Индия или пък става въпрос

...
Има ли хуманитарна катастрофа в Индия или пък става въпрос
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Пак манипулират данни за COVID

Има ли филантропична злополука в Индия или пък става въпрос за медийна преекспонация на нещастието с К-19 там? Трябва ли да има Национален действен щаб у нас отсега нататък и по какъв начин до момента е била проведена битката по време на епидемии?

Затихва ли подлата болест по нашите географски ширини и какво да вършим отсега нататък? Защитени ли са пациентите, които си сложиха първа доза ваксини АстраЗенека, а втори на други производители?

По тези тематики пред novini.bg приказва доцент Атанас Мангъров, който е шеф на обособената " Ковид клиника " в СБАЛИПБ „ Проф. Ив. Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни заболявания.

Той е експертът с особеното мнение, а в демокрацията то би трябвало да се чува, за могат хората да си създадат осведомен избор.

Смятам, че информацията, която тече у нас и по света по отношение на развиването на К-19 в Индия е още веднъж огромна операция. В Индия има 1 милиард и 400 милиона души население.

400 000 инфектирани дневно там, в случай че ги съотнесете към нашенските размери и брой население от 7 млн. индивида, то това прави към 2000 души да са заболели. Знаете, че при нас, съобразено с нашенските мащаби към този момент сме имали по повече инфектирани.

Трябва да се ползва елементарното тройно предписание при сметките за броя на инфектираните. Така че, съгласно мен, в Индия инфектираните не са чак толкоз доста.

Обаче не можем да си затваряме очите пред обстоятелството, че там нямат добра здравна система, която да е елементарно налична за хората, заради което те по този начин всеобщо измират. Също по този начин е знайно за битовите условия, в които живеят множеството индийци и за техните хигиенични привички.

Аз персонално считам, че данните за Индия се показват извънредно манипулативно.

У нас сега пандемията е в мъртвило. Примерно в нашата профилирана болница на един етаж имаме 18 заболели, а на другия 21, а през днешния ден ще изпишем по 4-5 души и ще станат още по-малко.

В България в лечебните заведения имаме 18 000 болнични кревати, които са оборудвани с кислородни апарати. В най-тежкият миг ние имахме към 10 000 приети в болница заболели като не всички се нуждаеха от О2.

Следващото държавно управление ще взема решение дали да назначава нов НОЩ, а по кое време ще стане това не мога да кажа. Според мен обаче НОЩ нанесе повече вреди, в сравнение с изгоди.

У нас постоянно сме имали доста добра държавна система за преодоляването на епидемии като тази от морбили, от свински грип и така нататък Никога преди не сме имали сходни структури като НОЩ, на се справяхме. Не са ни нужни органи, ръководени от хирурзи, микробиолози и тем сходни експерти, които да борят въздушно капкова зараза.

Много е значимо хората да се върнат час по скоро към естествения си метод на живот. Всички тези локдауни, затваряния, отваряния и впрочем ограничения не дават безусловно никакви резултати. Видя се, че там, където ограниченията бяха най-строги, имаше най-вече инфектирани и потърпевши.

Хората би трябвало да се опитат да се отърсят, да се преборят със страховете, които им бяха насаждани повече от година.

Да си мият ръцете, което те и без друго би трябвало да вършат, а тези, които имат хронични, съпътстващи болести, да се пазят, да не посещават затворени пространства с доста хора. Който желае да се имунизира, дано да го направи.

Не разбирам нервността по границата ни с Гърция и условието на влизане и на излизане на проби. Двете страни сме членове на Европейски Съюз, само че всяка от двете страни гледа на другата като на източник на болест.

Не разбирам този тормоз, който се упражнява върху хората.

Мерките и в двете страни са съвсем идентични. Нито ние, нито те са Индия. Подобно отношение е в несъгласие на правилата, поради които беше основан Европейски Съюз.

Също по този начин държа да уточня, че заменянето на втората доза ваксини вместо " АстраЗенека ", с други, не почива на никакви научни, медицински доказателства и учредения. Такива няма. Има зрителни изводи.

Смятате ли, че този, който е получил първа доза от " АстраЗенека ", а втора от " Пфайзер ", " Модерна " и други е предпазен? Не е. Това са свободни съчинения по тематика " Имунология ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР