Има ли ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за

...
Има ли ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за
Коментари Харесай

ВМРО заплаши да излезе от управлението заради подкрепа на ГЕРБ към ДПС

" Има ли ГЕРБ смяна в желания от тях сътрудник за ръководство? ГЕРБ отсега нататък ще извършват съдружното си съглашение с нас и ще ръководят по програмата или ще продължат да правят услуги на Движение за права и свободи ?
Ако е по този начин, ".
Това сподели съпредседателят на ПГ на " Обединени патриоти " и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание, представен от организация Фокус.
Патриотичната групировка се обиди поради отхвърленото предложение за доброволни формирования в Закона за Министерство на вътрешните работи. Предложението на “патриотите ” беше утвърдено на второ четене в парламентарната комисия по вътрешна сигурност. В пленарната зала обаче депутатите на Бойко Борисов се въздържаха да го одобрят след яростна опозиция на Движение за права и свободи.
С отхвърлянето на предлагането ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно денонсираха съдружното съглашение, акцентира Веселинов. По думите му от партията на Бойко Борисов са отстъпили от консенсуса и са се повлияли от провокация на Движение за права и свободи.
" Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управническата стратегия. Потвърдено на съдружен съвет с ГЕРБ. Самите текстове, които трябваше да бъдат гласувани са надалеч по-меки и надалеч по-скромни като обсег от това, което ние виждахме и предлагахме ", съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Той заяви, че от " Обединени патриоти " се усещат освободени да поддържат предложенията на ръководещата партия, като напуснаха днешното пленарно съвещание.

Предложението на войводите за основаване на доброволни отряди провокира разделяне и напрежение в залата. Въвеждането на доброволните отряди беше сложено, като изискване, с цел да останат Вътрешна македонска революционна организация в ръководещата коалиция.
Според Искрен Веселинов към този момент има построена законова основа доброволци да оказват помощ на полицията за справяне с битовата престъпност, което е стъпка към обезпечаване на нужното успокоение на българските жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР