Има ли философски поглед към отдаването на почит към големия

...
Има ли философски поглед към отдаването на почит към големия
Коментари Харесай

Честването на Гоце Делчев: История извън политиката

Има ли метафизичен взор към отдаването на респект към огромния български бунтовник Гоце Делчев в миг когато се прави опит да се размразят връзките сред България и Северна Македония.

След честването на Гоце Делчев в Скопие и Благоеврад Георги Трендафилов може да опише незабавно по какъв начин би изглеждало идващото, само че без политиците.



„ Да си представим, че има 50 души от София, Неврокоп, извинете от Гоце Делчев, остарялото име на града, приел името на именития бунтовник. Те ще са пристигнали за един уикенд да посетят гроба на Гоце Делчев, никой не ги наскърбява по улиците, няма засилено полицейско наличие и в следобедните часове ще си заминат за София “, споделя Трендафилов.

Той е мъдрец по обучение, който има родственици в София, към момента няма български паспорт, само че добре познава някои особености на българския и македонския народен темперамент

„ Ние сме извънредно инатлив народ. Колкото повече ни споделят не прави по този начин, толкоз повече ние се инатим и продължаваме, само че до момента в който не си счупим главата ще викаме сред паузите на ударите в стената, ето виждате ли какъв брой ни е хубаво “, споделя той.

Според Трендафилов, който има към 20 години опит в политическия живот на югозападната ни съседка, оптимистичната прогноза Скопие да стане част от Брюксел е 10 години. „ Аз бих желал този развой да мине безпрепятствено и бързо, само че няма да се случи по този начин. Мисля, че процесът ще бъде дълъг, развой, в който нашето общество би трябвало да осъзнае, че европейското общество не е земята на фантазиите. И ние нямаме различен избор с изключение на да се опрем на българския опит, колкото и да не им се желае на избрани кръгове “, споделя Трендафилов.

Все още минава границата, с цел да си спомни мириса на духа на времето в България. Времето на детството на неговите баби и дядовци. Време без граници и часови разлики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР